Ege Ambulans
Göz Kapağındaki Problemlere Estetik Dokunuşlar26/02/2024

Göz Kapağındaki Problemlere Estetik Dokunuşlar

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Derviş göz kapaklarında oluşan fazlalıklar ve sarkmalara yapılacak estetik müdahalelerle daha genç bir görünüme sahip olmanın mümkün olabildiğini söyledi.

Üst Göz Kapağı

Üst göz kapağı ameliyatının lokal anestezi altında klinik şartlarında yapılabildiğini belirten Op. Dr. Alper Derviş, “ Eğer kişi aynaya baktığında üst göz kapağında fazlalık olduğunu düşünüyorsa, kalem ve far sürmesini engelleyen bir deri fazlalığı varsa bu ameliyat yapılabilir. Hastanın nasıl hissettiği de önemlidir.  İşlem ortalama 1 saat kadar sürüyor. İşlem sonrası çok az bir kesi izi kalıyor ama bu iz de o katlantı yerine denk getirildiği için dışarıdan bakıldığında belli olmuyor. Ameliyat sonrası 1-2 hafta yanma, batma, morluk ve şişlik gibi şikayetler olabilir. Fonksiyonel anlamda işleri engelleyecek bir ameliyat değildir. Masa başı işlere hemen dönülebilir” diye konuştu.

Alt Göz Kapağı

Alt göz kapağı ameliyatının genel anestezi ile hastane ve ameliyathane koşullarında yapıldığını kaydeden Op. Dr. Alper Derviş, “ Hastanın alt göz kapağında torbalanmalar, gevşeklik, aşağı doğru sarkma gibi durumlar varsa alt göz kapağı ameliyatı uygulanabilir. Yine bu ameliyatta da iz çok fazla belirgin olmuyor. Kirpiklerin tam altından yapılıyor. Dokular kaldırılıp fazlalıklar alınabiliyor. Cilt, kas ve yağ dokularından hangisi fazlaysa buna yönelik işlem yapılıyor.  Ameliyat ortalama 1,5 saat sürüyor” şeklinde konuştu.

İşlem Sonrası Dikkat

Ameliyat sonrası dikkat edilecek noktalar hakkında bilgiler veren Op. Dr. Alper Derviş, “ Ameliyat sonrası baş yukarıda tutarak yatmak önemli. 3 hafta civarında bunu istiyoruz. İlk 36 saat buz öneriyoruz. 10 dakika buz, 20 dakika ara şeklinde uygulanmalıdır. Yanma batma şikayetleri için damla kullanıyoruz. 3’üncü günden sonra duş alınabilir. 6 ay boyunca iyileşme süreci devam eder. O yüzden güneşten iyi korunmak gerekiyor” ifadelerinde bulundu.  

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com