Ege Ambulans
Güzelleşmek İçin Aynı Anda Cerrahisiz Dört İşlem11/08/2017

Op. Dr. Bağdatlı, “ i-LipoXcell, dört teknolojiyi tek sistemde buluşturan mekanizmasıyla bölgesel yağ azaltmadan cilt sıkılaştırmaya ve selülitleri azaltmaya kadar pek çok önemli fonksiyona sahip.” dedi.

Güvenilirliği bilimsel araştırmalarla kanıtlanan, alanında uzman hekimlerin onayından geçen, ileri teknoloji ile üretilen beden inceltici i-LipoXcell, Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Dilek Bağdatlı’nın Kliniği’nde yerini aldı. Bölgesel incelme ve selülit iyileştirme konularında FDA onayına sahip i-LipoXcell ile yapılan tek bir seansla, vücutta 2 ila 5 cm arası incelme gözlemleniyor.

Zayıflama ve Vücut Şekillendirme Sistemi

İngiliz Chromogenex firmasının ürettiği ilipoXcell’in ileri teknoloji ile üretilen, gelişmiş, cerrrahi olmayan zayıflama ve vücut şekillendirme sistemi olduğunu ve sistemin dört ayrı teknolojiyi bir arada barındırdığını belirten Op. Dr. Dilek Bağdatlı, “ Bu sistem ile vücut yağ analizi ve ölçümü, düşük seviye çift dalga boyu lazer tedavisi ile yağ azaltma ve buna bağlı çevresel ve bölgesel incelme, infrared vakum masajı ve lenfatik drenaj ile selülit tedavisi, radyofrekans ile cilt sıkılaştırma yapılabiliyor. Uygulama kadın meme dokusu hariç tüm vücut yüzeyine uygulanabilir. ” dedi.

Aynı Anda Dört İşlem

Bu sistem de öncelikle kişinin vücut yağ ölçümünün yapıldığını ve bu sayede kişinin vücut kitle endeksi, bazal metabolizma hızı ve vücut yağ yüzdesinin hesaplanabildiğini belirten Op. Dr. Bağdatlı, “ Böylece tedaviden elde edilen faydalanım ile objektif olarak gözlenebilmektedir. Pedler aracılığı ile  lazer ışını tedavi edilecek bölgeye verilir. Işın, cildin altındaki yağ hücrelerini uyarır, yağın parçalanmasını tetikler. Sonrasında infrared vakum masajı ile o bölgedeki kan dolaşımı arttırılır. Masaj sertleşmiş selülit dokusunun parçalanmasını sağlayarak dokuyu yumuşatır ve bölgedeki lenfatik sistemin de uyarılması ile parçalanan yağ molekülleri kan dolaşımı aracılığı ile bölgeden uzaklaştırılır. Böylece hem bölgesel incelme hem de selülit görünümünde iyileşme sağlanır. Son adım olarak Multipolar Radyofrekans ile yeni kollajen üretimi tetiklenerek cilt sıkılığı arttırılmış olur. Böylece ciltteki çatlakların durumu iyileşir. Yine radyofrekans oluşturduğu ısı etkisi ile kan dolaşımını arttırmaya katkıda bulunur ve yağ erimesini destekler. İşlemin etkinliğini arttırmak için, uygulama sonrasında kardiyo egzersizi ve bol su içilmesi önerilmektedir.” dedi.

Konforlu Bir Uygulama

Haftada 2 kez olmak üzere toplam 8 tedavi seansı önerildiğini belirten Op. Dr. Bağdatlı, “ Hastanın ihtiyacına ve hedeflenen sonuca göre tedavinin yeniden planlandığını kaydederek, “ Her bir seans  toplamda 45-60 dakika sürmektedir. Tedavi adımları; vücut yağ analizi ve ölçümü, 20 dakika lazer tedavisi, 10-15 dakika vakum masajı, 10-15 dakika radyofrekans işlemlerinden oluşur.” dedi. İlipoXcell’in etkinliğinin ve güvenliğinin, yapılmış bağımsız klinik çalışmalar ile doğrulandığını kaydeden Op. Dr. Bağdatlı, “ Yağ azaltma ve selülit tedavisi FDA onaylıdır. Sistem, ne uygulama sırasında ne de gelecekte hastanın medikal durumu ile ilgili herhangi bir risk yaratmaz. Kişinin doğal süreciyle incelmesi sağlayan bir sistemdir. Lazer uygulaması sırasında hasta hiçbir şey hissetmez. Vakum ve radyofrekans uygulamasını ise hasta rahatlatıcı sıcak bir masaj olarak hisseder.

Kişinin kalori alımı ve yeme planı düzenli olduğu sürece, sonuçlar uzun vadelidir. Sonuçlar ilk seanstan itibaren görülmeye başlar ve her seansta daha da iyiye gider.”Bizler egzersiz ve diyet yaparken, vücudun hangi bölgesindeki yağın enerji kaynağı olarak kullanılacağı sinyali beynimiz tarafından verilir. Bu da genellikle göbek, basen, gıdı gibi bizim istediğimiz bölgeler olmayabilir. ilipo basitçe vücudunun hangi bölgesindeki yağı eriteceği konusunda kontrolü hastaya verir. Bu sayede, vücuttaki diyet ve egzersize dirençli yağ depozitlerinin uzaklaştırılmasında etkilidir. Uygulanan bölgedeki sonuçlar-incelme- hemen gözle görülebilmekte, ölçümle de izlenebilmektedir.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com