Ege Ambulans
Haplara ve İnsülinlere Veda Etti01/08/2017

15 yıldır Tip 2 Şeker (Diyabet) hastası olan 55 yaşındaki Aykut Tunk, Metabolizma ve Diyabet Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hidayet Çatal ile şekerden kurtuldu.

Özel Medifema Hastanesi’nde gerçekleştirilen “İleal İnterpozisyon” Ameliyatı ile haplara ve insülinlere veda eden Tunk; “15 yıldır şeker hastasıyım. 5 yıl hap kullandım, 10 yıldır insülin kullanıyorum. Bir arkadaşım, meslektaşım şeker hastasıydı ameliyat oldu ve hapı insülini bıraktı. Ben de arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine ameliyat olmaya karar verdim” dedi.

Ameliyatla birlikte şekerin yanı sıra kolesterol, tansiyon ve gözlerindeki rahatsızlıklarında ortadan kalktığını belirten Tunk, şu şekilde konuştu: “Üzerimde sürekli bir halsizlik olmaya başlamıştı. Kolestrerolüm ve tansiyonum yükselmeye başlamıştı. Gözlerime vurdu, iki kez ameliyat oldum. Böbreklerime vurdu. Şu an da mutluyum bu hastalıktan kurtuldum. Hapı insülini bıraktım. Hayata yeniden başladım.”

“İleal İnterpozisyon Ameliyatı Uyguladık”

Tunk’un ameliyatına ilişkin bilgiler veren Op. Dr. Çatal; “Aykut Bey 55 yaşında tip 2 şeker hastası. Önce hap ile başlayıp, sonra insüline geçmiş ve bu yüzden erken emekli olmak zorunda kalmış. Şeker hastalığına bağlı iş hayatında ve hayat kalitesinde sıkıntılar başlamış. Kendisine  4 gün önce kapalı yöntemle İleal İnterpozisyon Ameliyatı uyguladık. Laparaskopik (kapalı) yöntemle yaptığımız bu ameliyatla sindirim sistemlerindeki hormonları aktif hale getirip, vücudun insülin miktarını ve reseptörlere bağlı olma oranını arttırıp kan şekerini düşürdük.  Etkili ve başarılı bir ameliyat oldu. Hastamız şekerden tamamen kurtuldu” diye konuştu.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com