Ege Ambulans
Havuz enfeksiyonu kapmamak için bunlara dikkat!08/07/2019

Yaz aylarında serinlemek için tercih edilen deniz ya da havuzlar sağlık problemlerine sebep olabiliyor. Özellikle de havuz enfeksiyonları çocuklar için ciddi tehdit oluşturuyor. Peki çocuğunuzu havuz enfeksiyonundan korumak için ne yapmanız gerekiyor? İşte havuz enfeksiyonundan korunmak için dikkat edilmesi gereken 10 madde...

1. Yüzülecek havuzun suyu berrak olmalı ve havuzun dibi net olarak görülebilmelidir.

2. Havuzun düzenli olarak denetlendiğinden ve kontrol edildiğinden emin olunmalıdır. Yüzme havuzundaki suyun pH değeri 7.2 ile 7.8 arasında olmalıdır ve sudaki serbest klor oranı en az 1 ppm olmalıdır.

3. Cryptosporidiuma bağlı ishal yaşanmışsa ishal düzeldikten sonraki 2 hafta içinde havuza girilmemelidir.

4. En önemli noktalardan biri de havuzun gider ve devir daim yapan boru veya kanallarının güvenlik önlemi alınmış olduğundan emin olunmalıdır. Yüzme havuzundan sorumlu cankurtaranın bulunması ve boğulma vakalarına karşı gerekli önlemlerin alındığından emin olunmalıdır.

5. Açık yarası olan kişiler havuza girmemelidir.

6. Havuza girmeden önce mutlaka sabun ile duş alınmalıdır.

7. Havuzun suyu ağıza alınmamalıdır. Çocukların da havuz suyunu ağzına almamasına özen gösterilmelidir.

8. Havuzda en fazla bir saat vakit geçirilmelidir. Saat başı havuzdan çıkılmalıdır. Havuza tekrar girilecekse, dinlenip yeterli miktarda sıvı alınmalıdır.

9. Havuzdan çıktıktan sonra kulaklar havlu ile kurulanmalıdır. Baş her iki tarafa eğilerek kulaktaki suyun tam olarak çıkması sağlanmalıdır.

10. Tuvalet veya bez değiştirildikten sonra mutlaka eller su ve sabun ile yıkanmalıdır.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com