Ege Ambulans
Hem Diyabetinden, Hem De Fazla Kilolarından Kurtuldu22/06/2018

Sinop’ta yaşayan 34 yaşındaki Elifhan Çiftçi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar ve ekibi tarafından yapılan ameliyat ile hem kilolarına hem de diyabetine veda etti.

1,5 yıl önce ameliyat olmak için İzmir’e gelen Elifhan Çiftçi, “ Sinopta kuaförüm. Mesleğimi yaparken artık iyice zorlanmaya başladım. Çabuk yoruluyor, hızlı hareket edemiyordum.  Bu ameliyatı 5 yıldır araştırıyordum. Sonunda cesaretim geldi ve ameliyatı olmaya karar verdim.  Ameliyat olduğumda oğlum 5 aylıktı ve doktoruma o kadar çok güvendim ki çocuğumu bırakıp ameliyat olmak için İzmir’e geldim. 1 buçuk yıl gibi kısa bir sürede 58 kilo verdim. Adeta yeniden doğdum.  Kilo verdikten sonra çevremde beni tanıyamayanlar oldu. Çocuğumla daha iyi vakit geçirebiliyorum. Daha önce yapamadığımız etkinlikleri yapmaya başladık. Ben Doç. Dr. Serdar Kaçar ve ekibine teşekkür ediyorum. Diyet ve spor ile kilo vermeyi çok denemiştim. Bu şekilde kilo veremeyen hastalara da bu ameliyatı öneriyorum.” dedi.

Başrol Elifhan’ın

Elifhan Çiftçi’nin ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar ise, hastamız bir buçuk yıl gibi bir sürede 58 kilo verdi ve ideal kilosuna ulaştı. Kendisinin diyabeti de vardı ve aynı ameliyat ile diyabet tedavisini gerçekleştirdik. Uygun hastalarda kapalı yöntemle gerçekleştirilen bu ameliyatlarda obezite tedavisi ile birlikte diyabet tedavisi de gerçekleştirilebiliyor.  Bu ameliyatların başarılı olmasında ameliyat gerçekleştiren cerrahın tecrübesinden çok hastanın gayreti var. Ben hastalarıma onun için ‘ Başrol Senin ‘ diyorum. Çünkü gerçekten başrolde kişiler var. Biz tüp mide ameliyatıyla tetiği çekiyoruz ondan sonrası; yeme içme alışkanlıklarını değiştirerek günlük aktivite alışkanlıklarını değiştirerek hastaya kalmış bir şey. Elifhan Hanım bu kuralları çok güzel yerine getiriyor. Bizim beslenme önerilerimize harfiyen uyuyor. Sağlıklı bir şekilde de ideal kilosuna ulaştı.

Diyetisyen Takibi Önemli

Obezite cerrahisinde amacın az yemek değil, yeme içme alışkanlıklarını değiştirmek olduğunu belirten Doç. Dr. Serdar Kaçar, “ ameliyattan sonra az yemek yiyeceksin. Az ye ne yersen ye, pasta da ye, şarap ta iç demekle bu iş yürümez. Hastanın ameliyat sonrası bariatri konusunda deneyimli bir diyetisyenle yeme içme alışkanlıklarının değişmesi için program yapması gerekmektedir. Ekibimizde bariatri konusunda deneyimli diyestisten arkadaşımız Ömer Faruk Korkmaz görev yapmaktadır.” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com