Ege Ambulans
Hemşirelere İnovasyon Anlatıldı14/05/2019

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Hemşireler Haftası dolayısıyla Hemşirelikte İnovasyon konulu konferans düzenledi.

İstanbul Zeynep Kamil Kadın Ve Çocuk Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve Hemşirelik Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Doğan Merih’in konuşmacı olarak katıldığı eğitim seminerine Başhekim Dr. Enver Yalnız, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Funda Çalış ve hemşireler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Funda Çalış, “ Hastanemizde görev yapan hemşire arkadaşlarımızın kendilerini geliştirmesini önemsiyoruz. Bu anlamda onlara yönelik bu tarz konferanslar düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Başhekim Enver Yalnız ise “ Hemşireler hastanelerde biz hekimlerin en büyük yardımcılarıdır. Onlar bizden daha uzun hasta ile vakit geçiriyor. Her çağırdıklarında koşuyorlar. Tabi koşuşturma içerisinde de kendilerini geliştirmelerini önemsiyoruz. Hastane olarak onların kendilerini geliştirmeleri için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu vesile ile ben tüm hemşirelerin hemşireler haftasını kutluyorum” dedi.

Yaratıcı Olun

İnovasyonun tanımı ile konuşmasına başlayan Yeliz Doğan Merih, “ inovasyon olmasaydı bugün hala tek kullanımlık enjektör yerine kaynatılarak dezenfekte edilen enjektör, günümüz bilgisayarları yerine, bir oda büyüklüğündeki bilgisayarları kullanıyor olurduk. İnovasyon her anlamda çok önemlidir. Sizler genç hemşireler olarak yaratıcı olun, soru sorun ve araştırın” dedi.

Konuşmaların ardından Başhekim Dr. Enver Yalnız Yeliz Doğan Merih’e ve hemşirelere çiçek takdim etti.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com