Ege Ambulans
İdrar Kaçırma Normal Bir Durum Değildir01/02/2023

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Hepyılmaz kadınlarda idrar kaçırma probleminin sık görülen bir hastalık olduğunu belirterek, “İdrar kaçırmanın normal olmadığının farkına varmanız hayat kalitenizi attırmanız için çok önemlidir. Eğer idrar kaçırma şikayetleriniz varsa jinekoloğunuza başvurmayı ihmal etmeyiniz” dedi.

 Normal Bir Durum Değil

30-59 yaş arası kadınların yüzde 26’sında idrar kaçırma problemiyle karşılaşıldığını kaydeden Op. Dr. İrem Hepyılmaz, “ Menopoz sonrası kadınlarda yüzde 50 oranında görülmektedir.

Maalesef  ki görsel ve işitsel haberleşme sistemlerinde idrar kaçırmanın normalleştirilmesi, mesane pedi, gece külotları gibi  bezlerinin satışlarının arttırılması için yapılan reklamlar, kadınların bu durumlarının normal olduğu algısı yaratmaktadır. İdrar kaçırma normal bir durum değildir ve tedavisi olan bir hastalıktır. Bazı idrar kaçırma tiplerinin tedavisinde sadece ilaç yeterli gelirken bazılarının tedavisi ise cerrahidir” diye konuştu.

Cerrahi Tedavi

İdrar kaçırmanın cerrahi tedavisi hakkında bilgiler veren Op. Dr. İrem Hepyılmaz, ilaçla tedavinin öksürürken ve hapşırırken oluşan idrar kaçırmalarında etkili olmadığını belirterek,“ Hafif tip idrar kaçırmalarda lazer ile tedavi seçeneği hastalara sunabilirken, ağır tip idrar kaçırmalarında mutlaka ameliyat yapmak gerekmektedir. İdrar kaçırma ameliyatları yaklaşık 15-20 dakika süren, lokal anestezi ile uygulanan, uygun hastalarda aynı gün taburculuk imkanı sunan ameliyatlardır. İdrar kaçırma ameliyatları hasta konforunu ve hayat kalitesini arttırmaktadır” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com