Ege Ambulans
İkiz Kardeşler Ameliyat İçin Türkiye’ye Geldi06/09/2021

Almanya’da yaşayan 23 yaşındaki ikiz kardeşler Ceyhun Ekşi ve Cenk Ekşi İzmir Özel Sada Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Türker Karabuğa tarafından yapılan tüp mide ameliyatı ile yeniden sağlığına kavuştu. Ameliyatın ardından taburcu olarak Almanya’ya geri dönen ikiz kardeşler ideal kilolarına ulaşıncaya kadar kilo verme süreçleri devam edecek.

200 kg ağırlığındaki Ceyhun Ekşi ve 195 kg ağırlığındaki Cenk Ekşi fazla kilolarından dolayı sağlıklarının ve günlük yaşamlarının giderek olumsuz etkilenmesinden dolayı ameliyat olmaya karar veriyorlar. Daha önce tüp mide ameliyatı olan bir arkadaşlarının tavsiyesi üzerine İzmir’e gelen Ekşi kardeşler Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Türker Karabuğa’ya ameliyat oluyorlar. 

Operasyon hakkında bilgiler veren Op. Dr. Türker Karabuğa, “ Tek yumurta ikizi erkek iki hastamız Almanya’dan bize ulaştı. Vücut Kitle İndeksleri (VKİ) oldukça yüksekti. “Süper Süper Obezite” dediğimiz 61,3 ve 61,8’lik indekslere sahiplerdi. Sağlık sorunları olan ve sosyal anlamda sorunlar yaşayan iki kardeş ailelerinin de iknasıyla bize ulaştılar ve ameliyat olmaya karar verdiler.

Her ikisine de tüp mide ameliyatı uygulandı ve midelere dikiş işlemi uygulandı. Bu kilolardaki hastalarda karın içi yağlanma ve karaciğer yağlanması ileri derecede artar. Ameliyat sırasında da tahminlerimizde yanılmadık. Bu durum ameliyatı biraz zorlaştırsa da başarılı bir şekilde sonlandı” dedi. 

Cerrahi Tecrübe Önemli

Bu tarz hastaların ameliyatlarında kullanılan ekipmanların ve cerrahi ekibin tecrübesinin önemine de  değinen Op. Dr. Karabuğa, “ Bu VKİ seviyesindeki hasta grubunda karın içine girilecek trokar dediğimiz  laparoskopik  aletlerin ve kullanılacak laparoskopik el aletlerinin uzun ve hastaya uygun olması gerekiyor. Bu tür ameliyatların tecrübeli hekimler tarafından , 3. Basamak yoğun bakımı olan tam donanımlı hastanelerde yapılması gerekir ve olası komplikasyonlar durumunda hem ameliyatı yapan cerrahın bu konuda donanımlı olması hem de gerekli branşların bulunması önemli. Başarılı ve sorunsuz bir şekilde ameliyatımızı  tamamladık .Tabi ameliyatın yapılması kadar ameliyat sonrası takiplerde çok önemli. Alanında uzman ve deneyimli bir ekiple çalışıyoruz. Ameliyat öncesinde ve sonrasında ekibimiz oldukça deneyimli bir şekilde hastalarımıza yardımcı oluyorlar” şeklinde konuştu.

Ameliyata Güven Artıyor

Yaklaşık 30 yıla yakındır tüp mide, 70 yıldır da obezite cerrahisinin yapıldığını kaydeden Op. Dr. Türker Karabuğa, “ Son 10-15 yıla kadar komplikasyon oranları biraz yüksek seyretmiş ancak tıbbi aletlerin gelişmesi, teknolojini ilerlemesi ve cerrahların deneyiminin artmasıyla obezite ameliyatlarında komplikasyonlar oldukça azaldı ve obezite cerrahisi daha güvenli hale geldi. Her zaman söylediğim bir şey var. Tüp mide ameliyatının komplikasyon oranı, safra kesesi, fıtık ya da apandisit ameliyatından çok daha azdır. Yeter ki ameliyat uygun hastaya deneyimli cerrah ve ekip tarafından yapılsın” ifadelerinde bulundu.

Ameliyat sonrası kendilerini daha iyi hissetmeye başladıklarını belirten Cenk ve Ceyhun Ekşi, “ Aslında küçüklüğümüzde zayıftık. Daha sonra vitamin eksikliği çıktı ve takviye kullanmaya başladık yanlış beslenme ve sporsuz bir hayat tarzıyla günden güne ikimizde aynı şekilde kilo aldık. Kilolar yaşamımızı olumsuz etkilemeye başlayınca ameliyat olmaya karar verdik. Başta doktorumuz Türker Bey olmak üzere bütün ekibine ve hastane personeline ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com