Ege Ambulans
İleri Teknoloji ile Ağrı Tedavisi!06/12/2017

Özel İzmir Gazi Hastanesi Ağrı Polikliniği  bölümü kanser ağrısından, ameliyatsız bel fıtığı tedavilerine kadar birçok alanda hizmet vererek hastalarını memnun etmeye devam ediyor.

Ağrı Polikliniği Sorumlu Hekimi, Algoloji ve Anestezi uzmanı Dr. Erkan Teyin, “  Aldığımız başarılı sonuçlar ve hastalarımızın olumlu geri dönüşleri bizi hem gururlandırıyor, hem mutlu ediyor. Ayrıca ağrı tedavi polikliniğimizde bazı tedavilerimiz de SGK kapsamına alınmıştır.” dedi.

Daha Çok Bel Ağrısı

Dr. Erkan Teyin, “Ağrı tedavisini birçok alanda kullanabiliyoruz. Kronik ağrılar, bel fıtığı, bel, baş, boyun, boyun fıtığı, sırt, kol, bacak, zona ve kanser ağrısı tedavisi, ozon tedavileri polikliniğimizde yapılabilmektedir. Sıklıkla bel boyun ağrılı hastalar başvuruyor . Bel boyun ağrısı diyoruz çünkü her bel  boyun ağrısı fıtık değildir. Kaslar bağlar eklemler disk dediğimiz kemikler arasındaki conta görevi yapan yapılar hepsi ağrı yapar. Ağrı klinikleri sebebi ayırt edip ona göre tedavi eder veya ameliyata yönlendirir.

İleri Teknoloji ile Ağrı Tedavisi!

Polikliniklerinde uygulanan ağrı tedavilerinin cerrahiye göre daha güvenilir ve cerrahi öncesinde denenmesi gereken tedaviler olduğunu belirten Uzm. Dr. Erkan Teyin, “Ağrı bilimi teknolojinin sıkça kullanıldığı alanlardan biridir. Çeşitli iğneler ile hastaya ağrı yaratan bölgeye yakın sinire ulaşılır. Sinirin çalışması bozulmadan, sinirin çalışma düzeni ayarlanır. Zararsız bir yöntem olan Radyofrekans yöntemi basit ağrı kesiciler ile geçmeyen yüz, baş, boyun, bel, omuz, kalça sinir ağlarında kullanılır. Ayrıca Radyofrekans yöntemi kanser ağrılarında da kullanılabilir. Radyofrekans yönteminin yanı sıra lazer tedavileri ve eklem içi iğneler de ağrı polikliniğimizde kullanılmaktadır. Omuz eklemi, kalça eklemi, el ve ayak eklemlerine iltihap dağıtıcı, kayganlaştırıcı ilaçlar, PRP yöntemi direkt olarak kullanılabilmektedir.” dedi.

Ne zaman Doktora Başvurulmalı?

Dr. Erkan Teyin ağrı oluştuğunda ne zaman doktora başvurulması gerektiği ile ilgili olarak şunları söyledi: “ Şiddetli olmayan ani başlayan boyun bel ağrıları doktora genellikle başvurmaz. Bu yanlış bir davranış değildir. Ağrılar şiddetli ise, birkaç gün içinde ağrınız geçmedi ise, ve ağrıdan dolayı yaşam kaliteniz çok bozuldu ise doktora başvurabilirsiniz. Ancak bazı durumlar vardır ki acilen doktora başvurmak gerekir. Ağrı ile beraber kaka veya çiş kaçırma var ise, kasıkta ve makat bölgesinde uyuşukluk karıncalaşma hissediyorsanız, kollarınızda ve bacağınızda ileri derecede kuvvet kaybı oldu ise acilen doktorunuza başvurmalısınız. Müzmin boyun bel ağrısı olanlarda da bu durum ani olarak ortaya çıkabilir. Ayrıca 20 yaşının altında veya 55 yaşının üstünde ortaya çıkan boyun bel ağrıları, öncesinde yüksekten düşme gibi bir kaza olması, dirençli gittikçe artan dirençli bir ağrının varlığı, sırt ve göğüs kafesine vuran ağrı, sebepsiz kilo kaybı, daha önceden var olan kanser verem gibi hastalıkların varlığı, uzun dönem steroid (kortizol) kullanıyor olma, kollara bacağa veya topuğa yayılan ağrı uyuşukluk kuvvet kaybı, omirilikte yapısal bozukluklar olması durumunda doktora başvurulmalıdır.” 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com