Ege Ambulans
İsveç’ten Geldi, Sağlığına İzmir’de Kavuştu30/07/2019

İsveç’te yaşayan Hipermetropi ve Astigmatizma teşhisi konulan Jeanette Katarin (32) İzmir’de Lazer Göz Ameliyatıyla sağlığına kavuştu. Çocukluk yıllarından beri görme bozukluğu olan, numaralı gözlük kullanan Katarin, ‘’3674 km yol gelmeme değdi, gözlüklerimden kurtuldum, çok mutluyum’’ dedi.

İsveç’te yaşayan 32 yaşındaki Jeanette Katarin İzmir’de geçirdiği Lazer Göz Ameliyatıyla gözlüklerinden kurtuldu. Gözlerinde ileri derece Hipermetropi ve Astigmatizma olan Katarin, gözlük kullanımının günlük ve sosyal yaşantısını negatif etkilediğini belirterek, ‘’Uzun süre gözlük bırakma yöntemlerini araştırdım. Yaptığım araştırmalar doğrultusunda  Atagöz Göz Hastalıkları Dal Merkezi’nden Op. Dr. Aras Saklamaz’ı buldum, kendisiyle görüştüm. 3674 km yol geldim, geldiğime değdi. Gözlüklerimden kurtuldum, çok iyi görüyorum ve çok mutluyum’’ dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aras Saklamaz, ‘’ Hastamıza halk arasında göz çizdirme olarak bilinen Lazerle Gözlük Bırakma işlemini uyguladık. Bu yöntemi 18-40 yaş arasında gözlük kullanmak istemeyenler için tercih ediyoruz. 40 yaşını geçmiş olan hastalarımızda ise göz içi akıllı mercekleri tercih ediyoruz. Göz çizdirme operasyonu uygulanacak hastanın çok iyi seçilmesi lazım, özellikle sistematik bir göz muayenesinin muhakkak yapılması gerekiyor. İş teknik olarak basit fakat hastanın iyi seçilmesi ve zamanlamanın çok iyi yapılması memnuniyet açısından en önemli kriterler diyebiliriz. Genel olarak Miyop, Hipermetrop ve Astigmat gibi görme kusurlarını bu yöntem ile düzeltiyoruz’’ dedi.

Gözün En Dış Yüzeyinde İşlem Yapılıyor

Gözlük bırakma ameliyatının gözün en dış tabakasında gerçekleştirildiğini belirten Op. Dr. Aras Saklamaz, ‘Bu işlemi gözün en dış, en yüzey tabakasında gerçekleştiriyoruz. Bu tabakayı yani korneayı saatin üst camına benzetebiliriz, burada tamamen lazer ile soğan zarı kalınlığında bir tabakayı kaldırıp, altına yine lazer ile tıraşlama dediğimiz işlemi yapıyoruz, böylece bu tabakanın optik kırıcılığını değiştiriyoruz. Bu işlem adeta bir gözlük camını o saydam tabakanın içine takmışçasına etki yapıyor. Tabakayı kapatıyoruz ve işlemimiz tamamlanıyor’’

Ortalama 30 dakika sürüyor

Operasyonun hazırlık ve toparlanma safhalarını da katarsak brüt 20-30 dakikada tamamladığına dikkat çeken Aras Saklamaz, ‘Operasyonu damla anestezi ile yapıyoruz. Bu operasyon yatış gerektirmiyor. İki gözün işlemi ve ameliyathaneden çıkış ortalama 20-30 dakikada tamamlanıyor’’ dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com