Ege Ambulans
İzmir İl Sağlık Müdürünü Görevden Almaya, Bakan Koca'nın Gücü Yetmedi 16/05/2019

Bir çok haber sitesinde görevden alındığı yazılan İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Salnur'un görevden alınması haberini,11 Mayıs günü akşam saatlerinde görevden alındığına dair Bakanlık kaynaklarından gelen bilgiyi yerel gazeteler başta olmak üzere, Hurriyet gibi ulusal gazetelerde de haber olarak yer almıştı.   

AK PARTİ İzmir milletvekili adayı olan Dr. Bediha Salnur'un Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın talimatıyla görevden alınması 3 büyük metropolden birisi olan İzmir başta olmak üzere sağlık camiasında büyük ses getirmişti. Öyle ki İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi olan Prof. Dr. Nurettin Ünal'ın getirileceği, hatta atama kararının imza da olduğu bilgisi nedeniyle Prof. Dr. Nurettin Ünal'ın yeni Sağlık İl Müdürü olduğunu konuşuluyordu.

DR. BEDİHA SALNUR VE MAKAM GEÇMİŞİ 

İzmir'de Halk Sağlığı Müdürlüğü görevini yürütürken, 11 Aralık 2012 yılında İl Sağlık Müdürü olarak atanan Bediha Salnur, 2015 yılına kadar bu görevi yürüttü. Daha sonra 7 Haziran 2015 seçimlerinde görevinden istifa ederek AK Parti'den İzmir milletvekili adayı olan, ancak seçilemeyen Uzman Doktor Bediha Salnur, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne atandı. 28 Aralık 2016'ya kadar da Halk Sağlığı Müdürü olarak görev yapan Salnur, daha sonra eski görevi olan İl Sağlık Müdürlüğü koltuğuna yeniden oturdu ve hala bu görevi devam ettiriyor. 

BAKAN BEYİN MAKAM YETKİSİ, GÖREVDEN ALMAYA YETMEDİ Mİ?

Geçtiğimiz hafta (10 Mayıs Cuma günü) görevden alındığı konuşulan ve 11 Mayıs Cumartesi günü bölge gazeteleri başta olmak üzere bir çok basın yayın organında da haber olan İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Salnur'un Bakan talimatıyla görevden alınmasında şok gelişmeler yaşanıyor. 15 Mayıs itibariyle Dr. Bediha Salnur'un İl Sağlık Müdürlüğünde ki görevine Sağlık Müdürü olarak devam ettiği İzmir'de ki sağlık camiasının malumu. Bakanlığın Çekirdek Kaynak Yönetimi Sistemi isimli atama, tayin vb. personel hareketlerini yönettiği ÇKYS programında da Dr. Bediha Salnur hala Sağlık Müdürü olarak gözükmesi akıllarda soru işaretleri bırakmaya devam ediyor.

BAKAN KOCA'YA RAĞMEN KOLTUĞUNU KORUYOR

Kimi kaynaklar, bir çok başlıkta olduğu gibi bu görevden almanında 23 Haziran İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimlerinden sonraya bırakılmış olabileceği söylense de, uzun yıllardır koltuğunu korumayı başaran Dr. Bediha Salnur, Dr. Fahrettin KOCA'nın doğrudan talimatına rağmen, koltuğunda oturmaya devam ettiği de su götürmez bir gerçek. Diğer taraftan Dr.Bediha Salnur'un görevden alınması nedeniyle yeni Müdüre göre pozisyon değiştirenlere karşı Salnur'un nasıl bir yaklaşımda bulunacağı da bir başka merak konusu olarak yerini almış durumda. 

Kaynak: www.saglikpersonelihaber.net

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com