Ege Ambulans
İzmir Koronavirüs Pandemisinde Tüm Kurallara Uyuyor17/08/2020

Çin’de başlayıp tüm dünyaya yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü ( DSÖ) tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs’e karşı İzmir halkı Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından yapılan önlem ve tedbirlere uyarak virüsün şehrimizde yayılmasını engelledi.

700 kişilik ekip

Edinilen bilgilere göre İzmir’de 285 filyasyon ekibi kuruldu. Bu ekiplerden 35’i sahada evleri kontrol ederken, 20 ekip telefon başında 24 saat çalışarak koronavirüse yakalanan hastaların karantina durumlarını kontrol ediyor. İzmir’de sahada toplam 700 kişilik ekip filyasyon çalışmalarında görev yapıyor.

Yaz aylarında Nüfüs artıyor

İzmir’in şu anda güncel nüfüsü 4 milyon 300 binken bu sayı yaz aylarında Çeşme, Foça, Seferihisar, Dikili, Karaburun gibi sahil kesimlerinde yazlıkları bulunan vatandaşlar ve otellere tatile gelenlerle birlikte yaklaşık 6 milyona yaklaşıyor. İzmir’deki sağlık çalışanları özellikle yaz aylarında6 milyon kişiye hizmet veriyor.

İzmir İyi Durumda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre İzmir en kötü durumda olan 15 il arasında yer almadı. Hastaneye başvuran hastaların yüzde 8-9’u hastanede yatarak tedavi görürken, geri kalan hastalar evlerinde karantinaya alınıyor ve ayakta tedavi ediliyor. Ayakta tedavi edilen hastalar filyasyon ekipleri tarafından karantina kurallarına uyup uymadıkları her gün denetleniyor. Günde yaklaşık 5-6 bin arasında test yapılan İzmir’de pandeminin başından itibaren 325 bin test yapıldı.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com