Ege Ambulans
İzmir Tınaztepe Üniversitesi İş Camiasıyla Buluştu24/12/2018

İzmir Tınaztepe Üniversitesi BORTAR sanat galerisinde Lansman düzenledi. Bortar ve İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ev sahipliğinde yapılan lansmana İzmir’in önde gelen iş insanları katıldı ve yeni kurulacak İzmir Tınaztepe Üniversitesi İzmir iş camiası ile buluştu. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı lansman gecesinde üniversitesnin vizyonu ve kuruluş amacıyla ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Tınaztepe Sağlık Grubu Yönetim Kurulu ve Tınaztepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet Bektur, bu eğitim modeli ile sorumlu, girişimci, düşünen, araştıran, başarılı bireyler yetiştireceklerine inançlarının tam olduğunu vurguladı.

260 Milyon TL’lik Yatırım

Dr. Bektur, 260 milyon TL yatırım maliyeti öngörülen üniversitenin, güçlü finansman yapısına sahip Sağlık Eğitim ve Spor (SES) Vakfı ve Tınaztepe Sağlık Grubu tarafından finanse edildiğini bildirdi.

Yaşayan Kampüs

Kampüs alanının Buca içerisinde şehir karmaşasından uzak, ancak ulaşımının kolay bir konumda olduğunu söyleyen Dr. Bektur, şöyle konuştu:

 “Öğrencilerimizin kolay ulaşabileceği, şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta, otoyol bağlantısına yakın Buca bölgesindeki kampüsümüz 160 dönüm alan üzerine kurulmaktadır. Üniversite yerleşkemizin ‘yatana kadar eğitim’ konseptiyle 7/24 yaşayan bir kampüs olmasını amaçlamaktayız. Bu amacımıza paralel olarak kampüs içerisinde öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayacak sosyal tesisler ile kütüphane ve spor tesisleri de oluşturulacaktır. Konser, etkinlik ve panel gibi faaliyetlerin yapılacağı kampüsümüzün öğrenciler ve ülkenin hatta dünyanın önemli faktörleri tarafından kullanılacağı bir yapıda olmasını planlamaktayız. Üniversitemizde hedeflenen, öğrencilerin sadece ders saatlerinde geldiği bir üniversite değil, diğer vakitlerinde de üniversite kampüsü içerisinde olmasını istedikleri, yaşayan ve sevilen bir kampüs yaşamı oluşturmaktır.”

8500 Kişiyi Barındıracak

İzmir Tınaztepe Üniversitesi, bulunduğu bölgede 5 yılın sonunda 2400 öğrenci, 2000 çalışan ve üçüncü ilişik firmalar ile yaklaşık 8500 kişiyi barındırmayı amaçlamaktadır. Bölge üniversitesi olmanın önemine inanan İzmir Tınaztepe Üniversitesi, kurulumundan sonra içerisinde bulunduğu bölgenin gelişimine de doğrudan katkı sağlayacaktır.

Üniversitenin başlangıç aşamasında Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü açılacak. Orta ve uzun vadede diğer fakültelerin de kurulması amaçlanmaktadır.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com