Ege Ambulans
İzmirli Kadınlar Gelecek İçin Konuştu15/01/2019

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) tarafından iş dünyasındaki kadının daha da güçlendirilmesini hedefleyen ve ABD Büyükelçiliği’nin fon desteği verdiği “Ege Bölgesi’ndeki İş Kadınları Derneklerinde Kapasite Geliştirme” projesi kapsamında “Gelecek İçin Kadın Konuşmaları” etkinliği düzenlendi.

İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen etkinliğe, 24. Dönem İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, 26. Dönem Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan Toker, Ekol hastanesi ve Duymer İşitme Cihazları Merkezi’nin kurucusu, geçtiğimiz hafta  İzmir Büyükşehir Belediyesi için yapılan ankette öne çıktığı konuşulan Figen Baz ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü katıldı.

Karşıyaka Belediyesi, Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri, Aydın, Manisa ve Denizli Ticaret Odaları'nın da katkı koyduğu proje kapsamında iş kadınlarının güçlendirilmesini amaçlayan eğitim, toplantı ve dağıtım faaliyetleri yürüttüklerini söyleyen İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, hedef grubu olarak iş hayatındaki kadınlar olduğunu ifade etti.

Gelecek için Kadın Konuşmaları etkinliğinin Ege Bölgesi'ndeki İş Kadınları Derneklerinde Kapasite Geliştirme projesi kapsamında düzenlendiğini söyleyen Serter, "Kadını, kadına dair sorunları, kadın bakış açısıyla çözüm önerilerini kadınlardan dinleyeceğiz. Kadını en iyi kadın anlar anlayışıyla kadınların iş yaşamındaki görünürlüğünü arttırmaya ve STK'ları daha aktif olmaya teşvik ediyoruz" diye konuştu.

Figen Baz’a Büyük İlgi

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında anketlerde ismi öne çıkan Figen Baz`a etkinlikte kadınlardan tam destek vardı.  Figen Baz`a adaylık sürecinde başarılar dilediler.

Öte Yandan Yönetmen-Video Tasarımcısı Ece Kınacı, Kız Başına Proje Ekibi, SciChallenge birincisi Berna Akdeniz ve Leyla Al Masoud, İnspo Dünya Birincisi Pelin Kaya ve Zeynep Özkundakçı da  etkinliğe katılarak yapmış oldukları projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com