Ege Ambulans
İzmir’de yeni bir Ortopedi Ekibi: Ortopedi-ART08/01/2021

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanları Prof. Dr. Devrim Akseki, Doç. Dr. Burçin Keçeci ve Doç. Dr. Levent Küçük’ten oluşan Ortopedi-ART ekibi, 9 Eylül 2020 tarihinden itibaren Medicana International İzmir hastanesinde hasta kabulüne başladı. Türkiye’nin her yerinden ve yurtdışından da hastaları bulunan ekip, Ortopedi ve Travmatoloji alanında farklı bir anlayışı İzmir’e kazandırma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Başarılarının sırlarını eğitim, deneyim, donanım olarak tanılayan ortopedi-ART ekibi gelen her hastayı kendi ailesi gibi görüyor ve ona göre tedavi uyguluyor.

Ortopedi-ART hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Levent Küçük, “ Ortopedi-ART kısaca Ortopedi Sanatı anlamına geliyor. Üçümüz de mesleğimizi bir sanat dalı gibi görüyoruz. Bilimin ve teknolojinin sağladığı imkanlarla ulaşılan bir sanat dalı. Her zaman daha iyisini, daha güzelini icra etmek gibi bir anlayışımız var. En büyük eserimizin işine, sporuna ve yaşama tekrar dönen hastalarımız olduğuna inanıyoruz. En büyük kazancımız ise onların gözlerinde gördüğümüz sevgi, saygı ve güven duygularının karışımı olan bir bakış” dedi.

“Eğitim, Deneyim, Donanım”

Ortopedi ART’ın başarısının sırrının eğitim, deneyim, donanım olduğunu belirten Doç. Dr. Burçin Keçeci, “ Bildiğimiz işi yapıyor ve yaptığımız işi biliyoruz diyorlar eğitim konusunda. Deneyimleri ise zaten biliniyor. Hastanenin donanımı konusunda ise “her şeyin son sürümü mevcut. Yani kullanılan alet ve sistemlerin hepsi dünyada gelişmiş sağlık merkezlerinde kullanılan sistemlerle aynı” dedi.

“Hastalarımız kendi ailemiz”

Gelen her hastayı birinci derece akrabaları gibi gördüklerini belirten Prof. Dr. Devrim Akseki, “  Yani her hasta bizim annemiz, babamız, kardeşimiz ya da çocuğumuz gibi kabul eder, ve hastalığına bu şekilde yaklaşırız. Örneğin dizi ağrıyan ileri yaşlı bir erkek bizim babamızdır artık ve babamızı nasıl muayene edersek onu da öyle muayene eder, babamıza isteyeceğimiz tetkikleri ister ve babamıza yapacağımız tedaviyi yaparız”  Zamana çok önem veriyoruz. Asla ağrıyla beklemenize, oyalanmanıza izin yok. Sabah düştünüz kalçanız mı kırıldı, ekibe ulaştıktan saatler sonra ameliyat olup, ertesi gün sabah yürüyebileceğiniz şekilde bir sistem kurduk. Bazen hastanelerde konseyler olur. Tanı konması zor, ya da tedavisi karışık hastalarda tüm hocalar toplanıp hastayı değerlendirip bir karar vermeye çalışılır. Normalde bu konseyler haftanın ya da ayın belli günlerinde olur ve uzun süre beklemeniz gerekebilir. Medicana İnternational Hospital İzmir’de böyle bir şey yok. Zor ya da karışık bir sorununuz varsa ekibin hangi üyesinden randevunuz olursa olsun, anında diğer iki hoca da yanınıza gelir” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com