Ege Ambulans
İzmir’den Hollanda’ya Şifa Eli26/04/2022

Hollanda’ya “Tam Kapalı” Şifa

Hollanda’nın Apeldoorn kentinde yaşayan Nevzat Turan, uzun süredir yaşadığı boyun fıtığı sorununa, İzmir’de çözüm buldu. Sürücü kursu eğitmenliği yapan 45 yaşındaki hasta, Hollanda’da önerilen mikrocerrahi boyun fıtığı operasyonu yerine, İzmir’e gelerek “tam kapalı” da denen full endoskopik boyun fıtığı ameliyatının ardından, aynı gün hastaneden taburcu oldu.

Uzun süredir kolunda ağrı olduğunu, araç kullanırken kör noktaları görmek için boynunu çevirmekte zorlandığı dile getiren Turan, “Hollanda’da hangi hastaneye gittiysem bana açık ameliyat önerdiler. Ama iyileşme süresi uzun olduğu için daha pratik bir yöntem araştırdım. İnternetten Dr. Murat Sayın’ın tam kapalı boyun fıtığı ameliyatını öğrenince kendisine ulaştım. İzmir’e gelip, 1 buçuk saatlik bir ameliyatla ağrılarım hemen geçti, ameliyattan birkaç saat sonra da hastaneden taburcu oldum. Operasyon sonrasında hiçbir sorun yaşamadım, hayatıma kaldığım yerden devam edebildim. Bugün 1 hafta oldu ve kontrolümde hiçbir sorun olmadığını öğrendim, artık evime dönüyorum” dedi.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Murat Sayın, Nevzat Turan’a “full endoskopik diskektomi” denilen tam kapalı boyun fıtığı ameliyatı yapıldığını belirterek, “Normal boyun fıtığı ameliyatlarında boynun önünden girilip şah damarlarının, yemek borusunun arasından geçip oradaki tüm kıkırdak doku çıkarılıyor ve araya bir kafes veya protez konularak ameliyat yapılıyor. Tam kapalı yöntemde bunlara hiç gerek kalmadan, hastanın ensesinden 5 mm inceliğinde özel bir kamera ile dokulara zarar vermeden, kemiklerin arasından geçirilerek fıtığın olduğu yere ulaşılıyor, fıtık oradan çekip çıkarılıyor. Bunların hepsi 5 mm’lik bir yerden yapıldığı için dikiş atılmıyor. Hasta iki saat sonra taburcu oluyor, normal hayatına devam edebiliyor, boyunluk kullanması gerekmiyor. Hızlı bir iyileşme oluyor. Anında boynu, kol ağrısı geçiyor. Operasyon sonrası ağrı kesici bile kullanmaya gerek kalmıyor. Genel anestezi altında 1 buçuk saatlik bir operasyon bu” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com