Ege Ambulans
İZTÜ Galen Araştırma Merkezi 9 Eylül’de Açılıyor06/09/2021

Antik dönemden bu yana önemli bir tıp merkezi olan İzmir’de, Ege bölgesinin sağlık temalı ilk üniversitesi olarak kurulan İzmir Tınaztepe Üniversitesi (İZTÜ), ikinci akademik yılında araştırma laboratuvarlarını faaliyete geçiriyor.

İZTÜ Stratejik Öncelikleri arasında yer alan “sağlık alanında araştırma ve yenilikçi tıp teknolojilerinin geliştirilmesi” önceliği bağlamında harekete geçen İzmir Tınaztepe Üniversitesi, tıbbın ve eczacılığın öncülerinden İzmir-Bergama doğumlu Galen' in adını aldığı Galen Araştırma Merkezini, Prof. Dr. Mehmet Öztürk ve Prof. Dr. Neşe Atabey’in kuruculuğunda 9 Eylül 2021 tarihinde faaliyete geçiriyor.

Bir üniversitenin başarılı olabilmesi için araştırma konusunda da mükemmel olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Öztürk, “ Araştırma yapmadan sadece eğitim vererek iyi bir üniversite olunmuyor. Üniversite dediğiniz zaman 3 şeyin olması gerekiyor. Eğitim, uygulama, araştırma. Prof. Dr. Neşe Atabey ile ilk adımı  atma kararı aldık ve üniversitemizin araştırma altyapısının ilk basamağı olan Galen Araştırma Merkezi’ni kurmak için birkaç ay önce kolları sıvadık. Tamamen üniversitemizin kaynakları ile finanse edilen merkezin birkaç aylık bir sürede tamamlanması ve açılışını yapıyor olmamızdan çok mutluyuz” dedi.

Öğrencilere Staj İmkanı

Galen Araştırma Merkezi’nin tüm öğrencilere açık olduğunu belirten Prof. Dr. Öztürk “ Öğrencilerimiz 1’inci sınıftan itibaren isterse bu laboratuvarlarda çalışarak staj yapabilir. Dünyada bilim büyük bir değişim geçiyor. Dünyada her türlü hastalık için bir takım tedavi yöntemleri çıkmaya başladı. Biyoteknoloji dediğimiz alanda inanılmaz şeyler yaşanıyor. Türkiye bunların genelde biyoteknolojik ürünleri tüketen bir ülke. Artık üretmenin zamanı geldi. Ayrıca günümüzde kişiselleştirilmiş tedavi sistemi uygulanmaktadır. Araştırma merkezimizin en önemli çalışmaları nihai hedefli bir hastalıklara karşı yeni nesil ilaçlar geliştirmeye yönelik olacaktır.. Burada geliştirdiğimiz teknolojileri de ilaç sanayisi ile ürüne dönüştürerek insanlığın hizmetine sunmak istiyoruz” diye konuştu.

Özlem Türeci de Katılacak

Galen Araştırma Merkezinin açılışı vesilesiyle 9 Eylül Perşembe günü “İZTÜ Galen Bilim Günleri" etkinliğinin düzenleneceğini belirten Prof. Dr. Öztürk, “ Aşılarda ve İlaçlarda Yeni Ufuklar” başlığı taşıyan uluslararası tanınmış bilim insanlarının sunumlar yapacağı bu etkinlikte tıpta çığır açan ve Covid-19 pandemisine karşı en etkin silah olan mRNA aşısının mucitlerinden Dr. Özlem Türecı̇ bilimsel açılış̧ konuşmasını yapacak. Ayrıca ülkemizden Mayda Gürsel ve Hakan Akbulut, yerli Covid-19 aşı çalışmaları sunacaklar. İlaç alanında İsveç̧'ten Evren Alıcı hücre ilaçlarla ilgili  ABD’den Fatih Uçkun, Aykut Üren ve Özgür Şahı̇n ise kanserde hedefe özgün ilaçlar ve immüno-onkolojik ilaçlar hakkındaki araştırma sonuçlarını katılımcılarla aktaracaklardır” dedi.

Herkese Açık

"Galen Bilim Günleri" etkinliği İzmir Tınaztepe Üniversitesi (İZTÜ) Yerleşkesinde gerçekleşecek olup, tüm bilim severler ve sağlık alanında güncel çalışmalara ilgi duyanlar bu etkinliğe https://tinaztepe.edu.tr/tr/galen-bilim-gunu adresinden kayıt olabilirler.  İZTÜ Galen Bilim Günleri’ne  katılım ücretsiz olup, gerek çevrimiçi gerekse yerinde katılım mümkündür. İngilizce olarak gerçekleştirilecek etkinlik sırasında simultane çeviri hizmeti sağlanacaktır.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com