Ege Ambulans
Kadınlarda Saç Dökülmesi ve Saç Tedavileri05/11/2021

Dr. Hair Este Clinic uzmanlarından Dr. Serhat Çehreli kadınlarda yaşanan saç dökülmesinin genetik yatkınlık, mevsimsel değişiklikler, yaşanan stres, yetersiz beslenme, sağlıksız kilo verme veya hormonel bozukluklar gibi nedenlerden meydana gelebildiğini söyledi. Uzun zamanlı saç dökülmelerinin ciddi hastalıkların belirtilerinden birinin de habercisi olabileceğini kaydeden Dr. Serhat Çehreli, “ Hormonal dengesizlik, demir eksikliği, hipotiroidizm, B12 eksikliği, stres saç dökülmesinin altında yatan sebeplerden biri olabilir” diye konuştu.

Saç dökülmesinin belirli bir oranda olduğu takdirde saç sağlığı için normal kabul edilen bir durum olarak karşılandığını ifade eden Dr. Serhat Çehreli “ Zayıflayan saçın kendini yenilemek için dökülmesi sonrasında da sağlıklı saçın tekrar çıkması doğal bir süreci ifade eder. Ancak bunun belirli bir oranda olması sağlıklı olarak nitelendirilir” şeklinde konuştu.

Nedenleri Araştırılıyor

Dr. Serhat Çehreli, “ Biz Dr. Hair Este Clinic olarak, saç dökülmesi şikayetiyle gelen kadın hastalarımız için öncelikle bu dökülmenin altında yatan sorunu bulmaya odaklanıyoruz. Özellikle kadın hastalarımızda tedaviye karar vermeden önce saç analizi sonrasında kanda Demir, Demir bağlama, Ferritin,  Çinko, Tsh, T3, T4, B12 gibi bazı testlerin sonuçlarını da değerlendiriyoruz. Uzman ekibimiz doktorumuzla birlikte sonuçları inceledikten sonra hastamıza ait tüm bilgileri göz önünde bulundurarak detaylı bir tedavi planı oluşturuyoruz” dedi.

Kadınlarda Saç Tedavileri

Kadınlarda geniş alın, seyreklik, zayıflamış saçlar, incelmiş deri gibi problemlerin sebebini oluşturacak tıbbi durumları kan ve hormon tahlilleri ile tespit ettikten sonra tedavi planlamasına dair sürecin başlatıldığını kaydeden Dr. Serhat Çehreli, “ Saç ekimi ve saç tedavileri konusunda merkezlere başvuran hastaların dağılımı göz önünde bulundurulduğunda erkek hastalar çoğunlukta olsa da bu noktada bir cinsiyet ayrımı bulunmamaktadır. Doktorumuz ve uzman ekibimizin değerlendirmesi sonucunda saç ekimi için uygun bulunan her kadın ya da erkek saç ekimi yaptırabilmektedir. Hastalarımızın saç analizi ve kan tahlilleri değerlendirmesi sonucunda uzman ekibimizin tavsiyesiyle kişinin ihtiyacına yönelik PRP, mezoterapi, tıraşsız saç ekimi gibi tedavilerden ya da kombin tedavi olacak şekilde bir kaçını öneriyoruz” ifadelerinde bulundu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com