Ege Ambulans
Kalbi Durdu, Ama Yeniden Hayata Tutundu22/09/2017

Yolda yürürken aniden kalbi duran 58 yaşındaki eski Antrenör Türkay Sayılıev Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahaleler ile yaşama döndü.

Geçtiğimiz günlerde sabah saatlerinde evinden çıkan üç çocuk babası Sayılıev yolda yürürken aniden yere düştü. Çevrede bulunan vatandaşlar hemen 112’ye ve Sayılıev’in yakınlarına haber verdiler. Geçirdiği kalp krizine bağlı hem kalbi hem de solunumu duran Sayılıev’e ilk müdahale olay yerinde 112 ekipleri tarafından yapıldı. Ardından Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Acil Servis’e getirilen Sayılıev yapılan müdahalelerle hayata tutundu.

Hastanede ilk müdahalesini yapan Acil Tıp Uzmanı Feyzullah İnan “Hastayı 112 ekibi canlandırma işlemi yaparak getirdi. Hastayı hemen Yeniden Canlandırma Odası’na aldık. Solunum yolunu açarak canlandırma işlemine devam ettik. Canlandırma işlemi esnasında hasta iki kez nabızsız ritim bozukluğuna girdi ve iki kez şok verildi. Sonuç olarak yanıt alınca hemen Genel Yoğun Bakım Ünitesine aldık.” dedi.

Yapılan Tüm Tedavi Ve Bakımlar Bir Ekip İşi…

Hasta adına bu mutlu sonuca ulaşmanın bir ekip işi olduğunu vurgulayan hastanenin Kardiyoloji Uzmanları “Türkay Sayılıev Hastanemiz Acil Servis’ine 112 ekipleri tarafından kalbi ve solunumu durmuş halde getirildi. Hastanın ilk müdahalesi yapıldıktan sonra, ileri takip ve tedaviler için yoğun bakım ünitemize yatırarak, gerekli tüm tedavi ve bakımlar planlanıp, uygulandı. Hastaneye yatışının 5. gününde hastamız, solunum destek cihazından ayrıldı. Ancak mevcut hastalık durumu, tansiyon, nabız, kalp ritmi ve diğer bulguları açısından takipleri yoğun bakım ünitemizde devam ettirildi. İyileşmeye devam eden hastamızı Kardiyoloji Servisimize aldık ve eve hazırlık sürecimiz başladı. Hastamız şu anda gayet iyi taburculuğunu planlıyoruz. Kendisine çok geçmiş olsun.” dediler.

Abim İkinci Hayatını Yaşıyor...

Hastanın erkek kardeşi Özcan Sayılıev ise “Abim o gün işlerini halletmek için sabah saatlerinde evden çıkmış. Yolda yürürken düşmüş, bayılmış ve ambulansla hastaneye getirilmiş. Zamanında yapılan müdahale ile yaşama döndürülmüş. Uzun ve zor bir yaşam mücadelesinin ardından şu an aramızda. İkinci hayatını yaşıyor adeta ya da ikinci şansını. Abimin tüm tedavi sürecinde emeği geçen herkesten öncelikle Allah razı olsun diyorum. Yaptıkları iş çok zor, özveri gerektiriyor ve bir o kadar da kutsal. İnsanları yaşama tekrar döndürmeye vesile oluyorlar. Hasta bakıcısı ve güvenlik görevlilerinden tutun tüm hekim, hemşire ve diğer hastane çalışanlarına abim ve kendi adıma çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Hayatlarında Güzel Dokunuşlar Oluşturabiliyorsak Ne Mutlu…

Sayılıev’e geçmiş olsun dileklerini bildiren Buca Seyfi Demirsoy DH Başhekim Vekili Op. Dr. Sırrı Sorguç ise “Bizler böyle durumlar karşısında oldukça mutlu oluyoruz, bir insanın hayatında güzel dokunuşlar oluşturabiliyorsak ne mutlu bize. Hastamıza bundan sonraki yaşamında uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma da özverili çalışmalarından ötürü tebrik ve teşekkür ediyorum.” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com