Ege Ambulans
Kardiyovasküler hastalıklar“Önlenebilir Hastalıklar”Grubunda19/04/2018

Özel Ege Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Serkan Kocakuşak ''Kalp ve Damar Sağlığı, genetik özelliklerin yanı sıra beslenme ve yaşam tarzı ile doğrudan ilgilidir. Kalp ve Damar Sağlığını olumsuz etkileyen başlıca unsurlar; sağlıksız beslenme, şişmanlık, alkol, sigara, hava kirliliği, hareketsiz bir yaşam ve strestir'' dedi.

 

Kalp ve damar hastalıkları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, ölümlerin birinci sırasını oluşturmaktadır. Kalp ve damar hastalıkları risk faktörleri; yaş ve cinsiyet, birinci derece akrabalarda kalp ve damar hastalık öyküsü, sigara kullanımı, hareketsiz yaşam, stres, aşırı kilo, hipertansiyon, yüksek kolesterol ve diyabettir. Kalp sağlığını korumak için sağlıklı ve dengeli beslenilmelidir. Obezite, diyabet ve fiziksel aktivite yetersizliği gibi risk faktörlerinin çocukluk çağında görülmeleri, erişkinlikte kalp hastalığı gelişme riskini büyük oranda artırmaktadır.Fiziksel aktivite artırılmalı, sigara ve alkol gibi zararlı maddelere ” HAYIR ” denmeli, stres faktörü kontrol altına alınmalı, sağlıklı vücut ağırlığı korunmalı,kan basıncı kontrol altında tutulmalı, kan değerleri ölçümünü düzenli olarak yaptırmalıyız.

 

Kalp Sağlığı İçin Beslenme Önerileri 

 

Özel Ege Şehir Hastanesi Beslenme Uzmanı Ali Mutlu, kalp sağlığı için beslenme önerilerinde bulunarak şöyle konuştu: Yeterli ve dengeli beslenme ve sağlıklı bir hayat sürmek kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. 

 

Sağlıklı bir kalp için bazı beslenme ve sağlıklı yaşam tarzı önerileri;  

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com