Ege Ambulans
Kaybettiğiniz Saçları Geri Kazanabilirsiniz09/08/2017

Özel İzmir Gazi Hastanesi Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör: "Bizi tercih eden hastalarımızı VIP araçlarımızla havaalanından alıp kendimize ait rezidansımızda 1'inci derece yakınlarıyla misafir ediyoruz"

Özel İzmir Gazi Hastanesi'nden Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saç dökülmesi, saç seyrelmesi gibi problemler yaşayan hastalar için önemli açıklamalarda bulundu. Özel Gazi Hastanesi'nde gerçekleştirilen hizmetler hakkında bilgiler veren Gülgör, "Yurtdışından bizi tercih eden hastalarımızla internet sitemiz ya da whatsapp yoluyla görüşerek planlamaları yapıyoruz. Daha önce sosyal medya yolu ile irtibata geçtiğimiz ve hangi tedavinin uygun olduğuna karar verdiğimiz hastalarımızı havaalanından alıyoruz, rezidansımıza yerleştirdikten sonra hastanemize alarak giriş işlemlerimizi yapıyoruz. Hastanemize giriş işlemleri yapıldıktan sonra hastamız ve ailesine Ege'mizin tarihi ve turistik yerlerini gezdiriyor ve Ege'mizin meşhur lezzetlerini tatma imkanı sağlıyoruz. Operasyon günü hastamızı deneyimli ekipler eşliğinde operasyona alıyoruz. Hastalarımıza sadece ekim yapıp ülkelerine uğurlamıyoruz destek tedavilerde hediye ederek mevcut saçlarını da koruma altına alıyoruz" dedi.

Saç ekimi gerçekleştiren hastalara PRP ve Mezoterapi kombinasyonunun hediye edildiğini kaydeden Gülgör, kurum olarak bu işi ticari olarak görmediklerini ve Özel Gazi Hastanesi'nde hasta memnuniyetinin ön planda olduğunu söyledi.

Saç Ekiminde PRP Tedavisi

Saçları dökülmeye başlamış ve saçlarında seyrelmeler gözlemlenen kişilerin PRP tedavisiyle saçlarını güçlendirebileceklerini  ifade eden Yasemin Gülgör, PRP tedavisini şu şekilde açıkladı: “PRP yöntemini, saçları dökülmeye başlamış olan, incelmiş olan, seyrelme görünen saç diplerine uyguluyoruz. PRP, ince olan, bebe tüy dediğimiz tüyleri güçlendiriyor. Mevcut saçı güçlendirmek için uygulanan yöntem incelen saçları güçlendirdiği için dışarıdan bakıldığında yoğun bir görünüm elde edilmektedir. Erkekler kadar kadınlar da tercih ediyor. 15-20 dakika süren bir işlemle operasyon gerçekleşiyor. Öğle tatilinde bile gelip işlem yaptıran hastalarımız var. Genellikle olumlu sonuçlar aldığımız PRP tedavisinden sonra 2 gün saçların yıkanmaması gerekiyor. Ayrıca PRP tedavisindeki gelişimlerin gözlemlenebilmesi için PRP tedavisi uygulanan kişilerin kontrollerini aksatmadan, düzenli bir şekilde sürdürmesi gerekiyor.” dedi.

Sıcak Havalara Dikkat

Saç ekiminin her mevsim uygulanabildiğini kaydeden Gülgör, "Saç ekiminden sonra saçın korumasına dikkat etmek gereklidir. Yaz dönemleri genellikle serin ve klimalı ortamlarda bulunulması saçın korunması önemlidir. Sıcak dönemde operasyon olmuş kişilerin yalnızca sabah ile akşam saatlerinde sokağa çıkması saçın korunmasını sağlayacaktır. Kişiler güneş ışınlarının en çok etki ettiği saatlerde sokağa çıkmamalıdır"

Stres Saç Dökülmesini Tetikliyor

Son dönemlerde saç ekimi ile birlikte PRP ve Mezoterapi hastalarında ciddi bir artış olduğunu sözlerine ekleyen Gülgör, "Saç dökülme problemlerinin en büyük etkenleri genetik ve sosyal hayat olmak üzere kötü beslenme, düzensiz uyku, stres gibi faktörlerdir" dedi.

FUE Yöntemi ile Saç Ekimi

Saçla ilgili mezoterapi gibi birçok uygulamanın mevcut olduğunu belirten Yasemin Gülgör, “Halk arasında da saçın daha güçlü görünmesi, dökülmemesi ya da yeniden kazanılması için sayısız uygulama var. Uygulanan yöntemlerin hiçbiri tamamen çözüm olmamıştır. Dünyada lisans almış tek ilaç çok düşük oranlarda sonuçlar verirken, FUE yöntemi saç problemini tek seansta tedavi ederek yüksek oranda memnuniyet sağlamaktadır. Belki gelecekte bu cihazlar ve ürünler daha da gelişecekler. Onların gelişmesiyle birlikte FUE yöntemi de hız kazanacaktır. Diğer ilaç ve teknolojilerin hız kazandırma dışında etkisi yoktur. FUE yönteminde saç transferini sağlayan kişi derinliği, sıklığı ve açıyı vererek doğal görünüm sağlamaktadır. Mevcut diğer teknolojilerin böyle bir fonksiyonu yoktur. Bize başvuran kişiler de diğer teknolojilerin hızından memnun olduklarını fakat saçlarının eskisi kadar doğal olmadığını beyan etmişlerdir” dedi.

Hastane Ortamı ve Hekim Kontrolü

Kişilerin saç problemlerini aştıklarında kendilerini daha mutlu hissettiklerini, daha aktif, daha yararlı ve daha yaratıcı olduklarını söyleyen Gülgör, "İnsan sağlığıyla ilgili yapılacak her müdahale uzmanlık ve tecrübe gerektirmektedir. Bu yüzden biz hastalara yaşadıkları sorun ne olursa olsun hastane ortamında ve hekim kontrolünde tedavi olmalarını öneriyoruz. Hastane ortamı dışında yapılan tedaviler kişilerde olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Gerek saç ekimi, gerek PRP tedavisi hastane ortamında ve hekim kontrolünde yapılmalıdır. Böylelikle nadir de olsa oluşabilecek komplikasyonlara hekim tarafından müdahale edilebilir" diyerek sözlerini tamamladı.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com