Ege Ambulans
Kıkırdak nakli ile Burun Estetiği Ameliyatı29/12/2017

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sezgin Öztürk anne-kız, iki kardeş gibi aynı gün veya çok yakın aralıklarla burun estetiği olan hastalarda kıkırdağı olandan olmayana nakil ile burun estetiği ameliyatının yapılabildiğini söyledi.

Burun ameliyatlarının nefes ve şekil düzeltme olmak üzere iki amaçla yapıldığını belirten Op. Dr. Sezgin Öztürk, “ Halk arasında burunda kemik ve et diye tabir edilen sorun aslında nefesimizi tıkayan burun içindeki herhangi bir sorunu ifade eder. Bunun için septoplasti diye adlandırılan ameliyat ile hastanın burun tıkanıklığı giderilir ve nefes problemi çözülür. Sadece burnun görüntüsünü düzeltmek için yapılan işleme ise Rinoplasty adı verilir.” dedi.

Daha öncesinde  septoplasti olmuş kişilerde genellikle burun içinde kıkırdak kalmadığını belirten Op. Dr. Sezgin Öztürk, “ Bu tür hastalar eğer bir gün rinoplasti olmak isterlerse, burnun içinde yeterli kıkırdak olmadığından hastaların başka bölgelerinden bu eksikliği  karşılama durumunda kalırız. Bunun için kulak veya kaburga ilk seçeneklerdir.  Bazı durumlarda, anne-kız veya iki kardeş ve benzeri akrabalar eğer aynı gün veya çok yakın aralıklarla burun ameliyatı olurlarsa, kıkırdağı olan kişiden olmayana nakil yapılabilmektedir. Burun için ideal donör yine bir burun kıkrdağı olacaktır. Bu şekilde  kıkırdağı eksik olan kişinin başka yerinde kesi olmaz  ve artı risk oluşturmaz.  Sonuçlar bu durumda daha ideal düzeyde elde edilir.

1 yılda 6 hasta

Son bir yılda 6 hastaya bu şeklide uygulamalar yapıldığını belirten Op. Dr. Sezgin Öztürk, “ Bu ameliyatlarla yüz güldüren sonuçlar elde ettik. İstediğimiz başarıya, sağlıklı nefes alan ve şekilden fazlasıyla memnun burunlar  ile ulaştık.” dedi.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com