Ege Ambulans
Kıl Dönmesine Ameliyatsız Tedavi20/11/2017

Özel Tınaztepe Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ulaş Urgancı, halk arasında kıl dönmesi olarak bilinen pilodinal sinüs hastalığının fenol yöntemiyle ameliyatsız tedavi edilebildiğini söyledi. 

Özel Tınaztepe Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ulaş Urgancı, iş hayatını ve sosyal hayatı olumsuz etkileyen en önemli rahatsızlıklardan biri olan ve artık daha kolay tedavi edilebilen pilodinal sinüs (kıl dönmesi) hastalığıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Op. Dr. Urgancı, hastalığın erkeklerde kadınlara oranla daha fazla görüldüğünü belirterek hastalık bölgesine uzun süreli baskı, sürtünme, terleme, oturarak çalışma ve vücut tüylerinin fazla olmasının bu hastalığın çıkmasını kolaylaştıran faktörler olduğunu söyledi.   

“BİRDEN ÇOK TEKNİK KULLANILIYOR”

Hastalığın tedavisi için birden çok ameliyat tekniği kullanılmakta olduğunu bildiren Op. Dr. Urgancı, “Uygulanan hiçbir teknik, hastalığın tekrar etme ihtimalini ortadan kaldırmamaktadır. Ayrıca ameliyat sonrası 2- 3 haftayı bulan iyileşme ve işe dönüş zamanı, yara yerinde oluşabilecek problemler nedeniyle 1, 1 buçuk ayı bulabilmekte ve genç erişkinlerde daha sık görülen bu hastalığın tedavisi ciddi bir sorun haline gelebilmektedir” dedi.

AYNI GÜN TABURCULUK

Son yıllarda uygulanan fenol tedavisinde ise hastaların lokal anestezi altında yapılan işlem sonrası, hastaneye yatırılmaksızın aynı gün taburcu edilmekte ve daha kısa sürede işine yada günlük yaşantısına dönebilmekte olduğunu anlatan Op. Dr. Urgancı, yapılan çalışmalarda yöntemin başarı şansının yüzde 80- 90 olduğunu, işlem sonrası daha az ağrı, daha hızlı işe dönüş süresi gibi avantajları nedeniyle ilk önerilen tedavi metotları arasına girdiğini ifade etti. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com