Ege Ambulans
Kosova’dan Türkiye’ye Ameliyat Olmaya Geldi10/10/2018

26 Yaşındaki 170 kilogram ağırlığındaki Rron Berisha’nın Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Karadeniz ve ekibi tarafından yapılan tüp mide ameliyatı ile 1 yılda 70 kilo vermesi hedefleniyor.

Kosova’da yaşayan 26 Yaşındaki Rron Berisha “ Çocukluğumdan beri kiloluydum. Gün içerisinde çok hareket ediyorum ancak çokta yemek yiyordum. Çalışırken çok zorlanmaya başladım. Kosova’dan bir arkadaşım geçen yıl Dr. Metin Bey’e ameliyat oldu. Kendisi çok memnun kaldı. Ondaki değişimi görünce bende ameliyat olmaya karar verdim. Doktoruma güvendim. İzmir’e ameliyat olmak için geldim. Zaten biz Türkiye ile kardeş sayılırız. Osmanlı İmparatorluğu 500 yıl Kosova’da hüküm sürmüş. Babamlar Türkçe’yi anlıyor ve konuşabiliyor. Bende onlardan öğrendiğim kadarıyla biliyorum. Ameliyatımı gerçekleştiren Op. Dr. Metin Karadeniz ve ekibine teşekkür ediyorum” Dedi.

Hedef 1 yılda 70 kilo

Ameliyat hakkında bilgiler veren Op. Dr. Metin Karadeniz, “ Hastamız 182 cm boyunda 170 kilo ağırlığında süper obez sınıfına giren bir hastaydı. Kendisi için mide küçültme ameliyatını uygun gördük. Kaç kilo olabileceğini anlattık. Bu operasyonla 1 yılda 70 kilo vermeyi hedefledik. Operasyona engel bir durum yoktu. Operasyon sonrası tüm kontrolleri gayet iyi görünüyor. Kontroller devam edecek. Diyetine dikkat edecek. Bu ameliyatlarda ameliyat sonrası beslenme çok önemli. Tüm beslenme ve yaşam kurallarına uyduğu takdirde ideal kilosuna 1 yıl gibi bir sürede ulaşabilecek” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com