Ege Ambulans
Lazer Epilasyon uygulamasını kimler yapabilir?12/02/2019

Sevgi Akademi Kurucusu Murat Demir Güzellik sektörünün önemli uygulamaları arasında yer alan lazer epilasyonun son yönetmelikle hangi uzmanlarca yapılabildiğine dair açıklamalarda bulundu.

Demir, “ yıllardır doktorlar ve güzellik uzmanları arasında süre gelen yetki tartışması sektörde kaos etkisi oluşturmuştu. Bu alanda faaliyet gösteren güzellik uzmanlarının foto epilasyon uygulama yetkileri kaldırılmış ve bu değişiklik sonucunda meslek mensupları büyük ölçüde mağdur olmuştu. MEB ve Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'ndan girişimleri destek gören ve önleri açılmaya çalışan sektör bir an önce mutlu sona kavuşmayı bekliyordu.

Son çıkan yönetmelikle Diode Lazer epilasyon uygulama yetkisi güzellik uzmanlarına da verildi. 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na, kişilerin ‘eğitimini gördüğü uygulamaları yapabilir’ şeklinde madde eklendi.  Bu Yönetmeliğe Göre MEB Onaylı “Seri atışlı (Ütüleme) Diode Lazer Epilasyon Kursu” Sertifikasına sahip güzellik uzmanları da bu uygulamayı yapabilecekler.” Dedi.

MEB Sertifikalı Profesyoneller yetiştiriyoruz!

“ Günümüz güzellik sektöründe artık iş bulmak değil, alanında uzman estetisyen bulmak

daha sıkıntılı hale gelmiştir. Sevgi Akademi olarak bizler profesyonel ve nitelikli bir ekiple

birlikte sektöre tam donanımlı ve alanında uzman MEB Sertifikalı profesyoneller

yetiştiriyoruz” diyen Murat Demir, “ Önceliğimiz, uzmanı olduğumuz işi öğretirken, adaylarımızı en ince ayrıntısına kadar güzellik ve bakım sektörüne uzman olarak hazırlayıp, gelir getirecek bir iş imkânı sağlamaktır. Yetiştirdiğimiz uzmanların sektöre adaptasyonunu sağlayıp gerekli rehberliği yapmak, eğitim sonrasında da onu yalnız bırakmamak bizi farklı kılan bir başka özelliğimizdir. Rekabetçi, idealist, kendini geliştiren ve işinin uzmanı olarak sektöre kalite getirirken kurumsal yapımızla da kursiyerlerimize güvenilir bir platform sağlıyoruz.” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com