Ege Ambulans
Lazer ile Varis Tedavisi Yüz Güldürüyor07/06/2017

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cenk Melikoğlu, gelişen teknoloji ile birlikte varisin damarsal sorunlarının çözüldüğünü ve detaylı muayene sonrası kozmetik olarak varislerin tedavi edilebildiğini söyledi.

Ekol Hastanesi'nden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cenk Melikoğlu, varis yakınması olan hastaların öncelikle muayene edilmesi gerektiğini belirterek, “tedaviye başlanmadan önce bacak toplardamar ultrasonografi tetkikinin yapılması gerekmektedir. Sonrasında kozmetik varis tedavisinin gerçekleştirilebilmektedir. Hastanın tedavi öncesi tüm işlemleri aynı gün içerisinde tamamlanıyor" dedi.

Estetik Sonuç

Kılcal damar varislerinde tedavi seçenekleri hakkında da bilgiler veren Op. Dr. Cenk Melikoğlu, “Eğer toplardamar ultrasonografi tetkik sonucu normal ise ve hastanın kılcal damar varisleri varsa estetik tedavi işlemleri uygulanabilir. Kılcal damar varisleri için tedavi seçenekleri değişmektedir. Günümüzde yaygın olarak iğne tedavisi (skleroterapi) ve cilt damar içi lazer uygulamaları olmak üzere ikiye ayrılır. Skleroterapi, bir ilacın ince iğne ucu olan bir enjektör yardımıyla toplardamar içine verilerek o toplardamarın kapatılması işlemidir. Ardından bu damar vücut tarafından emilerek yok edilir. Böylece işlem yapılan ince toplardamar daha az görünür ya da görünmez hale gelir. Skleroterapi sırasında, ilaç damar içerisine uygulandığında o bölgede kızarıklık ve hafif kaşınma hissi olur.”

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com