Ege Ambulans
Lazer Yardımlı Liposuction ile Vücut Şekillendirme06/01/2022

Lazer Lipoliz (liposuction) hakkında bilgiler veren Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Görkem Çalışkan, “ deri altı yağ dokularının vakum pompasına bağlı özel kanüller yardımıyla çok ufak kesilerden girilerek damar ve sinir yapılarının korunarak yapılan aspirasyon işlemidir. Liposuction ameliyatı  kilo verme yöntemi değildir. Liposuction ameliyatı sonrası amaç kilo vermek değil, sıkılaşmak ve sıkılaşmaya yardımcı olmak, vücut hatlarının düzeltilmesine yardımcı olmaktır” dedi.

Liposuction’ın vücut şekillendirme için yapıldığını belirten Op. Dr. Görkem Çalışkan, “ Karın, basen, bel bölgesi, bazen gıdı bölgesi, gibi yerlere uygulanır. Eğer kişinin derisi çok gevşekse aynı anda karın germe ameliyatı da önerilmektedir. Bu ameliyat zor bir ameliyat değil. Ancak mutlaka hastane ortamında operatör doktor tarafından bir estetik ve plastik cerrahi uzmanı tarafından yapılması gerekiyor. Hasta bu konuya özellikle dikkat etmelidir. Hastane ortamında anestezi altında yapılan bir işlem olmalıdır. ” diye konuştu.

Liposuction yönteminin çok aşırı kilolu hastalar için önerilmediğini belirten Op. Dr. Çalışkan, “  liposuction için uygun aday olup olmadığınız işlem öncesi doktorunuz tarafından yapılacak muayene ile belirlenir. Liposuction ameliyatı için uygun adaylar, bölgesel fazlalıkları olan genç-orta yaş hastalardır. İşlem sırasında bel, karın, sırt gibi yağ olan bölgelerden aynı anda yağ alma işlemi yapıldığında başarı oranı yüzde 100’lere kadar varabilmektedir. Lazer lipolizin liposuctiondan farkı, uygulama bölgesine liposuctiona başlamadan önce lazer ışınının yardımıyla belli bir jule değerine kadar ısı verilir. Bu ısı, yağ hücrelerinin sıvılaşmasına alt katmanda bulunan hareketsiz ve inatçı yağ tabakasının açılmasına/hareketlenmesine sebep olur. Bu etkiyi sağladıktan sonra da liposuction işlemine başlanır. Bu sayede çok daha kısa sürede ve çok daha etkili bir şekilde vakum işlemi uygulanır. ” dedi.

İyileşme Süreci

İşlem sonrası hastanın 1-2 gün hastanede kaldığını belirten Op. Dr. Çalışkan, “ işlem sonrası  hastalara 6-8 hafta korse kullanması önerilmektedir. İşlem sonrası oluşacak izler 0,5 cm den bile daha ince olup zamanla cilt rengini almaktadır. Tam sıkılaşma ve iyileşme süresi 6’ıncı ayı bulabilir. Ancak bu sürece destek olmak için 8’inci haftadan sonra aktif spor önerilmektedir. Bu yöntemde ameliyattan ikinci gün sonra belinizdeki incelmeyi hissedebilirsiniz. Liposuction ameliyatından sonraki 6 aylık süreçte ödemleriniz hızla azalacak ve vücut hatlarınız belirginleşmeye başlayacak olup, bu etkileri hızlı bir şekilde görmeye başlayacaksınız. Ameliyat sonrası iyileşme süresi 5 evreden oluşmaktadır. İlk evrede işlem öncesi hastalarda oluşan heyecan, ikinci evre yorgunluk dönemi dediğimiz neden bu ameliyatı oldum dönemidir. 3’üncü evrede ise hastalar sanki halen fazlalıkları duruyormuş gibi hissedecek ve ödemlerden dolayı rahatsızlık hissederler. 4’ünbcü evre rahatlama dönemidir. Bu evrede artık ağrılar azalmıştır. Ödemler inmeye başlamıştır. Ve 6’ınc haftada 5’inci evreye ulaşıyorsunuz. Burada artık iyi ki bu ameliyatı olmuşum diye düşünüyorlar” ifadelerinde bulundu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com