Ege Ambulans
Lazerle Genital Bölge Estetiği29/12/2017

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Merve Biçer, kadınların cinselliği ve vücutlarını keşfetmeleri ile birlikte genital bölgedeki estetik kaygılarınında arttığını, bu nedenle de  genital bölge  estetiğine duyulan ilgininde hızla arttığını söyledi. Laser  ile ameliyata gerek kalmadan pek çok genital bölgeye ait işlem başarı ile  uygulanabilmektedir.

Vajina Daraltma Yenileme

Lazer ile vajina daraltma ve yenileme işlemlerinin cerrahi bir işleme gerek kalmadan yapılabildiğini belirten Op. Dr. Merve Biçer, “ Sık ve zor gerçekleşen doğumlar, kürtaj gibi jinekolojik müdahaleler ve ilerleyen yaş ,vajinal sarkma ve genişlemenin sık sebepleri arasındadır. Vajinanın fazlaca genişlemesi kadınlarda ve erkeklerde cinsel hazzın azalmasına neden olur. Diğer taraftan, vajinal genişleme ve bu bölgenin bağışıklık sisteminin zayıflaması,  sık vajinal enfeksiyonlara da zemin hazırlar. Lazer uygulamaları ile vajina içi kollajen bağ dokusunun uyarılması sonucunda vajina daralır ve yeniden sıkılaşır. İşlem yaklaşık 20 dakika sürer.” dedi.

Genital Bölgede Renk Açma ve Beyazlatma

Lazerin dış genital alanda renk açma ve beyazlatma amacıyla da kullanıldığını belirten Op. Dr. Merve Biçer, “ Dış genital bölgede renk kararması, bayanlar açısından oldukça sık rastlanılan şikayetler arasındadır. Özellikle gebelik, doğum kontrol hapı kullanımı, güneşlenme, bazı hormonal problemler ve ilerleyen yaşa bağlı olarak  dış genital alanın esmerleşmesi kadınlarda bir takım psikolojik sorunları da beraberinde getirebilir. Lazer ile renk pigment hücreleri yıkıma uğratılır. Bu şekilde koyuluğun giderilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca lazerle ciltte peeling (soyma) etkisi de oluşuyor. Bu şekilde dış genital alanın hem koyu rengi azalırken hem de daha parlak görünümü ortaya çıkmaktadır. Diğer taraftan aynı seansta cilt altındaki kollajen de uyarılarak çok daha dolgun, sıkı ve pürüzsüz bir görünüm elde edilebilmektedir.”

Vajina Kuruluğu

Vajina kuruluğunun önemli nedenlerinden birisi kadınlık hormonu olan östrojen düzeylerinin düşmesi olduğunu belirten Op. Dr. Merve Biçer, “ Bu duruma sıklıkla menopoz döneminde rastlanmakla birlikte bazı genç kadınlarda da görülebilmektedir. Vajina kuruluğu ağrılı cinsel ilişki yanında, vajinal enfeksiyonlara da neden olmaktadır. Lazer, vajina etrafındaki dokuların kanlanmasının artmasına ve yenilenmesine yardımcı olarak vajina kuruluğunu  etkili biçimde tedavi edilebilmektedir.”

İdrar Kaçırma Tedavisi

Öksürme, gülme ve hapşırma sırasında zayıflayan idrar torbası desteği nedeniyle bazı kadınlar idrar kaçırabilmektedir. Lazer  tedavisi  ile bağ dokusu uyarılması ile sıkılaşma sağlanmakta ve ayrıca bu bölgedeki bağışıklık sistemi de aktive olmaktadır.  Hafif ve orta derecede idrar kaçırmalar ise ameliyata gerek kalmadan lazerle tedavi edilebilmektedir.

İç Dudak Estetiği

Kadınlarda iç dudakların aşırı büyük olması , sık karşılaşılan genital estetik nedenlerinden biridir. Lazerle  iç dudakların küçültülmesi operasyonu dikiş atılmadan ve kanama olmadan gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca rahim ağzı yaraları , genital siğiller (kondilomlar) , yara izleri de lazer uygulamaları ile   kısa bir sürede tedavi edilebilmektedir.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com