Ege Ambulans
Medical Park 7/24 Tam Kadro Görev Başında01/04/2020

Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdür Veysi Kubba tüm dünyada ve ülkemizde coronavirüs ile mücadele verildiğini belirterek  bu süreçte Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyelerine uyulması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu. Ancak salgın sırasında oluşabilecek diğer sağlık sorunlarını da ertelememek gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Kubba, “ bu anlamda Medical Park İzmir Hastanesi olarak tüm önlemleri aldık ve görevimizin başında olduğumuzu belirtmek isterim. Tüm poliklinik ve ameliyat hizmetlerimiz kesintisiz devam etmektedir.” dedi.

Bizler Görev Başındayız

“Hastane olarak işimizin başındayız” diyen Veysi Kubba “ Sağlık çalışanları olarak görevimizi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Dünya şu anda bir virüsle savaş veriyor. Biz bu savaştan kaçan askerler olmayacağız. Canımız pahasına da olsa görevimizin başındayız. Biz hastalarımızın ve çalışanlarımızın sağlığı için her türlü önlemi aldık. Geçtiğimiz ay dünyanın en prestijli sağlık akreditörü olan Amerikan JCI (Joint Commission International) tarafından denetlenerek 3’üncü kez akredite edilmemizde bunun bir göstergesidir” dedi.

Medical Park’ta Alınan Önlemler

Veysi Kubba, “ Medical Park İzmir Hastanesi olarak bir çok özel sektörün olduğu gibi bizimde bir Pandemi hastanesi ilan edilmemizin sebebi bu virüsün etkilerini aza indirmemiz için oluşabilecek bir talep halinde hastanenin buna alt yapı oluşturması, hazırlık yapması içindir. Yoksa sadece pandemi hastalarına bakılacak anlamına gelmiyor. Hastanemizin kesintisiz sağlık hizmeti devam ediyor” dedi. Pandemi hastanesi ilan edildikten sonra hastanemizin çalışma şeklini değiştirdiklerini belirten Veysi Kubba alınan önlemler hakkında şu bilgiler verdi.

Sağlık Sektörü Zor Durumda

Sağlık sektörü zor günler geçirdiğini belirten Veysi Kubba, “ Devletimiz her konuda çeşitli tedbirler alıyor. KDV ve stopaj ertelemeleri gibi. Ancak biz hizmet işletmelerinin bir yanı var. Biz hizmeti üretiriz. Üretilen hizmetin ağırlık noktası çalışanların maaşlarıdır. Takdir edersiniz ki bunun karşılığı gelmeyince bunu sermayeden ödüyorsunuz. Ancak sermaye bunu karşılayacak konumda değilse zora giriyorsunuz. Devletin bu noktada kredilendirme ve vergi ertelemeleri ile ilgili aldığı kararlar çok yerinde. Ancak bu yetmiyor. Sonuçta bu personelin maaşını ödemeniz lazım. Hastanenin diğer giderlerini karşılamanız lazım. Bu anlamda sağlık sektörü olarak zor günlerden geçiyoruz.

Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca bu süreci başından beri çok iyi yönetiyor. Bu anlamda Sayın Bakanımızın özel sağlık sektöründen gelen bir hekim olmasının da etkili olduğunu düşünüyorum. Sayın  Cumhurbaşkanımız da konu sağlık olunca çok duyarlılığı var. Buda bizim için büyük bir şans. Bende sayın bakanımızın dediği gibi Evde Kal ve Hayat Eve Sığar sloganlarını destekliyorum. Ayrıca bizleri arayıp destek olan, balkonlarından alkış yapan tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum ” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com