Ege Ambulans
MEDICALPARK İZMİR HASTANESİ’NDEN TWITTER KAMPANYASI28/10/2018

#engüzelninni

“DÜNYANIN EN GÜZEL NİNNİSİNİ BESTELİYORUZ!”

Dünyada her 30 saniyede 1 bebek prematüre doğum sebebiyle ölüyor. Sıtma, ishal, AIDS gibi ölüm sebepleri arasında 0-5 yaş arası ölüm oranında prematüre ölümleri ilk sırada geliyor. İstatistiklere göre ülkemizde her yıl dünyaya gelen 1.5 milyon bebeğin yüzde 10’u yani 150.000 bebek prematüre olarak doğuyor

Prematüre bebek ölümlerinin nedenlerin başında erken doğumun ardından muayene eksikliği, doğumda yaşanan sorunlar, akciğer iltihaplanması ve kan zehirlenmesi gibi sebepler geliyor.

Vaktinden önce doğan bebekler, organlarının gelişimini tamamlanmadan dünyaya geldikleri için solunum yolları enfeksiyonları, beslenmede güçlük, enfeksiyonlara yatkınlık gibi sağlık sorunları yaşayabiliyor.

Gerek erken doğuma yol açan sebeplerin ortadan kaldırılması gerekse doğum sonrası bakım süreçlerinin iyileştirilmesi anlamında farkındalığı artırmak ve minik yavruları daha fazla hayata bağlamak için Medicalpark İzmir Hastanesi olarak bir kampanya başlatıyoruz.

#engüzelninni

Tüm insanlığın dikkatini çekecek evrensel bir ana odaklanmak istedik. Bebek sahibi olmak zor ve ağrılı bir süreç. Mucize gerçekleştiğinde doğumhaneyi dolduran çığlıklar minik yavrunun bu dünyadaki ilk sesleri. Biz bu çığlıkları müziğin tatlı melodileriyle bezeyip tekrardan minikleri sakinleştirecek birer ninni haline getireceğiz. Dünyada ikinci Türkiye’de ilk olacak bu proje sayesinde milyonların bebek ağlamasına bakışını değiştirebiliriz. Ve bu melodiler bizlere bebeklerin seslerinin hiç kesilmemesi gerektiğini hatırlatabilir ve onların bu dünyada tutabilmek için kendimizde güç bulabiliriz.

Siz değerli takipçilerimizden dünyaya gelen yavrularınızın hayata “Merhaba” dedikleri ilk ağlamalarını kaydedip Twitter’da #engüzelninni etiketiyle paylaşın veya Twitter’daki @izmirmp hesabımıza mesaj olarak gönderin biz de bu ilk çığlıklardan ülkemizin en güzel ninnisini besteleyelim.

Medicalpark İzmir Hastanesi Şifa Veren Sesler Çocuk Korosu Şefi ve Türk Sanat Müziği  Sanatçısı Gökçe Eriş yönetiminde yapacağımız bu beste için bebeklerinin ağlama videosu / sesi gönderen tüm yeni annelerimizi özel sürprizlerimiz olacak.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com