Ege Ambulans
Meme Büyütme Ameliyatlarıyla Kadınların Mutlulukları Artıyor07/03/2022

Meme Büyütme ameliyatlarının göğüslerin vücuda göre küçük olması veya kişinin istedi ölçülerde olmaması nedeniyle yapılan bir operasyon olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Görkem Çalışkan, “Bazı genetik hastalıklar sonucu da veya meme kanseri sonrası göğüsleri alınmış kişilerde de meme büyütme ameliyatının yapılabilmektedir. Ayrıca meme büyütme ameliyatları da kişilere psikolojik açıdan mutluluk vermektedir.” dedi.

Meme büyütme ameliyatının süreci

Meme büyütme ameliyatının ortalama 1 saat kadar sürdüğünü belirten Op. Dr. Çalışkan, “ Ameliyat öncesinde hekiminizin yaptığı muayene sonrası gerekli ölçümler yapılır ve sizin de isteğiniz doğrultusunda vücut yapınıza uygun meme protezi (göğüs silikonu) seçilir ve meme büyütme ameliyatı gerçekleştirilir. Hastalar hekimlerinin kullandıkları protezin FDA onaylı olup olmadığına dikkat etmeleri gerekmektedir. Meme büyütme ameliyatından çıktığınızda pansuman ve üzerinde sargı beziniz olur ve bir miktar ağrı hissedebilirsiniz. Ancak ağrı kesici ile bu ağrılar minimuma indirgenebilinir. Eğer herşey yolunda giderse hasta ertesi günü taburcu olabilir ve ortalama 48-72 saat sonra  normal hayatınıza dönebilir.” dedi.

İz Merak Konusu

Günümüz teknolojisi ile meme protezini koltuk altından, meme ucu etrafından, meme çizgisi altından veya karın germe sırasında karın bölgesinden koyulabildiğini belirten Op. Dr. Görkem Çalışkan, “ Bu sayılan teknikler her hastada farklı uygulanmakla beraber genelde tercih edilen yöntemler meme ucu etrafı veya meme altından meme protezinin yerleştirilmesidir. Her iki teknikte de izler çok az kalmakla beraber yıllar geçtikçe de kaybolabilmektedir.

Emzirme Etkilenmez

Meme büyütme ameliyatı sonrasında emzirmenin etkilenmediğini belirten Op. Dr. Çalışkan, “ Meme büyütme ameliyatı sonrası hamile kalırsanız emzirme dönemiyle beraber memenizde deformasyon ve sarkmalar oluşabilir. Bu sebeple yakın zamanda hamile kalmayı planlıyorsanız bu ameliyatı doğum sonrasına ertelemenizde fayda var. Ancak konulan meme protezinden uzun süre sonra hamile kalacak ve bu dönemde çok aşırı kilo alıp vermeniz olmaz ise herhangi bir sorun oluşması beklenmemektedir.

Eşler Destekliyor

“Artık erkekler eşlerini bu ameliyatlar da destekliyor” diyen Op. Dr. Görkem Çalışkan, “ Ben evli olan hastalarımın tüm görüşmelerini eşleriyle birlikte yapıyorum. Eşler artık bu ameliyatlarda eşlerini destekliyorlar. Ameliyatlarda yapılan izler ömür boyu kalıyorlar. Ancak 1,5- 2 yıl sonra sezaryen izi gibi kalıyor. O yüzden eşinin düşüncelerine de değer veriyoruz ve bu şekilde görüşme yapıyoruz.  Göğüs büyütme de hasta göğsüm çok büyük olmasın dediğinde bizim kafamızdaki büyük göğüs imajından daha küçük bir göğüse büyük demiş olabileceğini düşünerek similasyon programlarını kullanıyoruz. Asıl göğüs büyüklüğünü omuz çevresine ve göğüs çevresinin ölçülerine göre belirliyoruz.” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com