Ege Ambulans
Meme Estetiği Hakkında Yanlış Bilinenler 27/10/2017

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Görkem Çalışkan meme estetiği ameliyatlarının ülkemizde sık yapıldığını belirterek, “ Bazı hastalarımız göğüs büyütme ameliyatı ile daha dolgun ve büyük göğüs isterken bazı hastalarımızda mevcut göğüslerinin daha küçük olması için göğüs küçültme ameliyatını istemektedirler.” dedi. Her iki konuda da internet ortamında ve kamuoyunda çok fazla yanlış bilgilerin mevcut olduğunu belirten Op. Dr. Çalışkan meme estetiği hakkında yanlış bilinenler hakkında  şu bilgileri verdi.

Göğüs Büyütme Kremi İle Daha Dolgun Göğüsler: Bu yanlış bir bilgidir. Göğüs büyütme sadece ameliyatla mümkündür. Kalıcı dolgular ile göğüs büyütmeyi de olası komplikasyonlarından dolayı  pek tavsiye edilmemektedir.

Göğüs Büyütme Sonrası emzirebilir miyim? Bu soruda internet ortamında oldukça fazla dolaşan ve herkesin yorum yaptığı bir konudur. Göğüs büyütme göğüs estetiği ameliyatı olduktan sonra emzirmenizde herhangi bir sorun olmaz. Çünkü operasyon sırasında süt kanallarının zarar görme riski yoktur.

Arkadaşım 300 cc göğüs silikonu taktırdı 85 beden oldu. Ben de 300 cc göğüs silikonu  taktırdım ama 85 beden olmadım ? Göğüs estetiği ve göğüs büyütme ameliyatında meme protezi yerleştirilmeden önce sizin mevcut meme dokusu miktarınıza bakılır. ve eğer meme dokunuz fazla ise başka hastada konulmus olan 300 cc göğüs slikonu ile siz de konulan 300 cc meme protezi aynı görüntüde olmaz. O yüzden meme dokusu az olan birinde 85 beden göğüs oluşturmak için 375 cc meme protezi gerekebilirken meme dokusu çok olan birinde aynı beden göğüsü 300 cc meme protezi ile oluşturabilmektedir. Bu sebeble protezin hacmine odaklanmak yerine istediğiniz göğüs bedenine odaklanmanız ve onu dile getirmeniz daha uygun olacaktır.

Meme büyütme ameliyatından sonra göğüslerim tekrar sarkar mı? Göğüs büyütme ameliyatı olduktan sonra yerçekimi devam ettiği sürece ve aşırı kilo alıp verme süreciniz olduğu sürece göğüslerinizin tekrar sarkma riski vardır.

Arkadaşımın göğüs büyütme  ameliyatında dren takılmamış ben de neden takıldı? Göğüs büyütme ameliyatında dren yani içerde biriken kan, serum gibi sıvıları dışarı çeken sistemin takılması veya takılmaması ameliyatın başarılı veya başarısız olduğunu gösteren bir ölçü değildir. Bu tamamen cerrahın kendi kişisel kararı olup dren takılmasının veya takılmamasının hastaya uzun dönemde herhangi bir zararı yoktur.

Damla protez daha doğal yuvarlak protez portakal gibi duruyor ! Damla göğüs silikonu da yuvarlak göğüs silikonu da doğru hastaya uygulandığında her ikiside oldukça doğal durur. Damla mı yuvarlak mı kullanılacak bu daha çok hekimin muayenesi sonrası belirlenen bir durum olup eğer her ikisi için de uygunsanız tabi ki kararı siz verebilirsiniz . Ama unutmayın ki doğal olmayan görünüm damla göğüs silikonu kulanılmadığı için değil vücut yapınıza göre fazla büyük veya uygun olamayan göğüs silikonu kullanıldığında olur.

Meme büyütme ameliyatı (göğüs büyütme ameliyatı) ortalama 1 saat sürer ve 24 saat hastanede kalmanız tavsiye edilir. İlk 24 saat ağrılar şiddetli olabilirken bu ağrılar ağrı kesici iğne ve ilaçlarla 1-2 hafta içinde azalır. 2 hafta sonra her şey tamamen normale döner ve kollarınızı da rahatlıkla kullanır düzeye gelirsiniz.(ilk 2 hafta kas altı veya dual plan meme protezi uygulamalarında kol hareketleri kısıtlı düzeydedir)

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com