Ege Ambulans
Meme Estetiği Her Mevsim Yapılabilir06/06/2018

Lider Centrio iş merkezindeki yeni muayenehanesinde hasta kabulüne başlayan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Görkem Çalışkan “ meme estetiğinin her mevsim yapılabildiğini belirterek, “ meme estetiği ameliyatları kış mevsimine göre yaz aylarında daha fazla yapılmaktadır” dedi.

Meme estetiği ameliyatlarının bir mevsiminin olmadığını belirten Op. Dr. Görkem Çalışkan, “ bu ameliyatlardan sonra iyileşme süreci oldukça kısa. Ameliyattan sonra kullanılan sporcu sutyenleri 4 hafta takılıyor. Hastalar sıcak havalarda bunu takabilir miyim diye düşünüyor. Fakat bunlar bel korseleri gibi sıkan sutyenler değil. Göğüs küçültme ameliyatından sonra hastalar 2-3 gün sonra iş yaşamına dönebilirler, 2 hafta sonra denize havuza girebilirler.

Meme protezi ve büyütme

Meme protezi ve meme büyütme ameliyatlarında dinlenme sürecin biraz daha uzun olduğunu belirten Op. Dr. Çalışkan, “ Ameliyattan 3 gün sonra su teması yapılabilir ancak yüzme havuza girme veya kulaç atabilme 45’inci günden sonra yapılmasını öneriyoruz.” dedi.

Eşler Destekliyor

“Artık erkekler eşlerini bu ameliyatlar da destekliyor” diyen Op. Dr. Görkem Çalışkan, “ Ben evli olan hastalarımın tüm görüşmelerini eşleriyle birlikte yapıyorum. Eşler artık bu ameliyatlarda eşlerini destekliyorlar. Ameliyatlarda yapılan izler ömür boyu kalıyorlar. Ancak 1,5- 2 yıl sonra sezaryen izi gibi kalıyor. O yüzden eşinin düşüncelerine de değer veriyoruz ve bu şekilde görüşme yapıyoruz.  Göğüs büyütme de hasta göğsüm çok büyük olmasın dediğinde bizim kafamızdaki büyük göğüs imajından daha küçük bir göğüse büyük demiş olabileceğini düşünerek similasyon programlarını kullanıyoruz. Asıl göğüs büyüklüğünü omuz çevresine ve göğüs çevresinin ölçülerine göre belirliyoruz.” dedi.

İz Kalmaz Demek Yanlış

Estetik ve Plastik Cerrahi ameliyatlarında iz bırakmadan yapılacak hiçbir ameliyatın olmadığını belirten Op. Dr. Çalışkan, “ Ben hastalarıma da aynen bunları söylüyorum. Bana gelen hastalarda şu merkezde iz bırakmadan bu ameliyat yapılabiliyormuş diye geliyorlar. Hastalara bunu doğru bir şekilde anlatmanız gerekiyor. İz her ameliyatta kalır ama bazı kişilerde belli belirsiz oluyor, bazılarında da genetik yatkınlıktan dolayı iz daha belirgin kalabiliyor.  Meme protezinde genelde göğüs çizgisinin altından giriyoruz. Bu iz her zaman göğüs çukurunun içinde kalıyor.” dedi

 

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com