Ege Ambulans
Meme Küçültme Operasyonları… 25/10/2017

KEP Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği’nden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Kaya meme küçültme hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Laser Lipoliz hakkında bilgiler veren Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Kızılkaya KEP Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği’nin Marmaris’te de hasta kabulüne başladığını söyledi. 

Meme operasyonu uygun zaman

Op. Dr. Mehmet Kaya Meme küçültme cerrahisinin hastaların konforlarına hızlı ulaştıkları ve memnuniyet duydukları operasyonlar olduğunu belirterek “ Ancak bunda önemli zamanlama meme dokusunun tam olarak gelişiminin tamamlandığı zamandır. Sık yapılan yaş aralığı 18-45 yaştır. Ancak bunda da yine hastalık yok, hasta var prensibi ile davranmak yerinde olacaktır. Çünkü  meme büyüklüğü özellikle yaşı küçük hastalarda ciddi psikolojik rahatsızlık yaratabilmektedir. Okula gitmeyi reddeden hastalar olabilmektedir.”

İzler Fark edilmez

Meme  değil yapılan her kesi sonrasında iz kalabileceğini belirten Op. Dr. Kaya, “ Sadece plastik cerrahlar izleri iyi saklayan, estetik olarak daha ince ve daha az travmatik ve cilt altı dikiş atan uzmanlardır. Ancak her meme küçültme cerrahisinde iz kalır. Bu iz ya meme başında çevresel  olarak alta uzanan anahtar deliği şeklinde bir iz ya da ters T şeklinde bir izdir. Bu memenin ve derinin durumuna bağlı olarak değişir. Kişiye bağlı olmak ile birlikte izler önce kırmızı  sonra hafif kahverengi  ve 6-12 ay aralığında beyazlaşarak cilt rengine dönen izlerdir.” dedi.

Lazer Lipoliz İle Vücut Şekillendirme

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Kızılkaya, medyada ve toplumda yaygın olarak ‘lazer lipo’ olarak bilinen lazer lipolizin, belirli bir dalga boyunda yağ dokusuna spesifik lazer ışını ile sırt, ense bölgesi yağ birikimi, karnın yan tarafları ve boyun gıdısı gibi inatçı yağ birikimlerinin çıkarılması için kullanılan vücut şekillendirme işlemi olduğunu söyledi.

Bu yöntemin amacının diyet ve egzersize dirençli yağ alanlarını azaltmak veya liposuction gibi geleneksel yöntemlere göre yağların daha az yan etkileri olan lazerle eritilmesi olduğunu söyleyen Op. Dr. Kızılkaya, “ Erimiş yağ hücreleri eğer çok miktarda ise konvansiyonel liposuction ile aspire edilir ve dışarı alınır. Eğer çok miktarda değil ise vücut tarafından metabolize edilerek uzaklaştırılır.” dedi.

Lazer Lipoliz Ciddiye Alınmalı

Op. Dr. Ali Kızılkaya, “ Lazer lipoliz ciddi komplikasyonlara yol açabilen ve bir plastik cerrahi uzmanınca yapılması gereken cerrahi prosedürdür. Cerrah küçük bir kesi ve lokal anestezi ile bölgeyi uyuşturduktan sonra işlem olacak  bölgeye lazer ışını göndererek   işlemi  uygular. Yağ dokularına eritme işlemi uygulanır. Lazer lipoliz bir kilo kaybı tedavisi değildir. İnatçı, küçük yağ lokalize alanları olanlar için ideal yöntemdir. Çok fazla kilolu insanlar için uygun değildir. Sonuçlar morarma ve şişlik olmadan, kısa bir süre içinde iyileşen  daha uyumlu ve kolayca vücut şekillendiren bir yöntemdir. Ancak kalsik liposuctıon ile birlikte kullanıldığında daha az komplikasyon oluşmaktadır.  

İşlem için uygun adaylar

Lazer lipoliz için ideal adayın diyet ve egzersize dirençli, inatçı yağları olan ve egzersizlere rağmen giderilemeyen yağlara sahip olan ve sporla yağları erimeyen kişiler olduğunu söyleyen Op. Dr. Ali Kızılkaya, “ Lazer lipoliz şişmanlar için uygulanacak bir tedavi değildir. Normal vücut ağırlığında olan kişilerde yağ azaltmak ve cilt sıkılaştırmaya ihtiyacı olan bölgesel alanlarda yağ birikimi olan kişilere uygulanabilecek bir tedavi yöntemidir.

Tedavi Sonrası

Tedavinin ardından bir saat ya da daha fazla istirahat önerildiğini kaydeden Op. Dr. Kızılkaya, “ Normal faaliyetlere genellikle ertesi gün devam edilebilir. Bu işlemden sonra 1-2 hafta süreyle şiddetli fiziksel aktiviteden kaçınmak gereklidir. Küçük miktarlardaki yağlar için gıdı altı, kol sarkıkları, az göbek yağı, ayak bilekleri gibi yerlerde lokal anestezik kullanılabilir ve bu durumda riskler ve komplikasyonlar azalır ve tedavi ağrısı daha az olur. Tedavinin ardından birkaç gün boyunca küçük bir şişlik, morarma ya da hassasiyet yaşayabilirsiniz.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com