Ege Ambulans
Menderes’te Hiç Kimse Kimsesiz Değil05/05/2017

Menderes Belediyesi tarafından sağlık problemi olan vatandaşlara yönelik başlatılan Evde Sağlık Hizmetleri uygulaması doğumdan ölüme kadar vatandaşın yanında oluyor. Uygulama kapsamında iki buçuk yılda toplam 15 bin ziyaret gerçekleştirildi.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu döneminde hayata geçirilen Evde Sağlık Hizmetleri uygulaması tüm hızıyla devam ediyor.  Uygulama ile sosyal ya da fiziksel açıdan yoksunluk içindeki 65 yaş ve üstü yaşlı bireyler ile her yaştaki yatalak hastaların ve engelli vatandaşların evinde temel sağlık hizmeti ile gebelere, yeni doğan bebeklere ve vefat edenlere yönelik hizmetler Menderes Belediyesi Özel Sağlık Ekibi ve Özel Ege Ambulans işbirliği ile ücretsiz olarak veriliyor. Vatandaştan tam not alan uygulamaya talepte yoğun oldu.

Yakın ilgi

Vatandaşların uzman doktorlar eşliğinde evde hasta muayenesi, tedavi ve bakımlarının gerçekleştirildiği uygulama kapsamında, hastaların kendi doktorları tarafından önerilen takip ve tedavileri de Menderes Belediyesi tarafından kurulan özel sağlık ekibi tarafından uygulanıyor. Periyodik hasta takip sistemi ile hastaların sağlıkları da güvence altına alınmış olunuyor. Uygulama ile iki buçuk yılda 15 bin ziyaret gerçekleştirildi. Evde Sağlık Hizmeti kapsamında Yeni Doğan Hizmeti, Hoş Geldin Bebek ve 7-24 Cenaze Nakil Hizmeti de ücretsiz olarak Menderes Belediyesi tarafından vatandaşlara sunuluyor.

Yeni doğan hizmeti

İlçedeki gebelere, lohusa ve yeni doğanlara yönelik gerçekleştirilen uygulama ile gebelerin periyodik gebe muayenesi, beslenme ve doğuma hazırlık eğitimleri ile bütün tetkik ve tahlilleri ücretsiz olarak Menderes Belediyesi tarafından sağlanıyor. Uygulamadan şimdiye kadar 656 kişi yararlandı.

Hoş geldin bebek

Menderes Belediyesi tarafından hayata merhaba diyen minik kalpler de unutulmadı. Hoş Geldin Bebek uygulaması ile bebekler için hazırlanan özel hediyeler, belediye ekipleri tarafından evlere yapılan ziyaretlerde hediye ediliyor. Bir ebe ve bir hasta bakım elemanıyla birlikte yapılan ziyarette ayrıca bebeklerin temel bakım eğitimleri ve sağlık taraması da yapılıyor. Yapılan bakımların hepsi periyodik olarak takip sistemine işleniyor. Uygulamanın başladığı günden itibaren 486 bebeğe sağlık hizmeti götürüldü 

7 gün 24 saat cenaze nakli

Vatandaşların acılı gününde de yanında olan Menderes Belediyesi, 7-24 Cenaze Nakil Hizmetini de devreye soktu. Uygulama ile cenaze yakınının talebi üzerine cenazenin istenilen yere klimalı ve özel donanımlı araçlarla Türkiye’nin istenilen yerine nakli gerçekleştiriliyor. 7-24 Cenaze Nakil Hizmeti’nden ikametgahı Menderes’te bulunan tüm vatandaşlar yararlanabiliyor. İki buçuk yılda 52 cenaze Türkiye’nin farklı bölgelerine ücretsiz olarak nakil edildi.

Sağlık hattı kuruldu

Evde Bakım Hizmetleri’nden yararlanmak isteyen Menderesli vatandaşlar için Sağlık hattı da devreye sokuldu. Vatandaşlar 0232 700 10 10 numaralı telefonu arayarak sağlık ekipleriyle iletişime geçebiliyor.

Yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahiplerimiz önceliğimiz

Sevgi, saygı ve samimiyet ilkesiyle yola çıktıklarını hatırlatan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Göreve geldiğimiz andan itibaren tüm ekibimizle birlikte vatandaşlarımıza ve bölgemize fayda sağlayacak projeleri hayata geçirmek için çalışmaktayız. Çalışmalarımızı gerçekleştirirken yaşlılarımız, engellilerimiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmak bizim önceliğimiz. Bu kapsamda en temel ihtiyaçlarımız arasında yer alan sağlık hizmetlerini vatandaşlarımıza sunmak bizim için önemli bir görevdi. Hastalıkta ve sağlıkta Menderesli kardeşlerimin ailesinden biri gibi, sorumluluk sahibi olmayı görev bilerek hizmete açtığımız Evde Sağlık Hizmetleri uygulaması ile onların yanında oluyoruz ” dedi.

Ailemizin yanındayız

Kimsesizlerin kimsesi, sessiz çoğunluğun sesi olacaklarının sözünü verdiğini hatırlatan başkan Soylu, “ Bu sözümüzü lafta bırakmıyor, gerçekleştirdiğimiz uygulamalar ile hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın doğumundan ölümüne kadar Menderes Belediyesi olarak yanlarındayız. Biz göreve gelirken onlara iyi günde ve kötü günde yanlarında olacağımızın sözünü verdik. Çünkü Menderesli kardeşlerimiz bizim ailemiz. Ve biz ailemizin her zaman yanındayız. Onlar için ne yapsak az. Menderesli kardeşlerim ve Menderesimiz için var gücümüzle gece demeden gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz “ diye konuştu.

Sağlıkta kesintisiz hizmet

Başta İzmir ve Ege Bölgesi olmak üzere Türkiye’nin bir çok yerine sağlık hizmeti götüren Çiğli Özel Sağlık Grubu Genel Koordinatörü Alphan Çelikel bir çok belediye ve hastanelerle ambulans ve yardımcı sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.  

Çelikel “ Menderes belediyesi göreve geldiğinden bugüne evde sağlık hizmetleri birimi olarak hastalıkta sağlıkta, iyi günde kötü günde, 7 gün 24 saat sağlık hizmetlerini belediyenin talepleri doğrultusunda veriyoruz. Çağımızın gereksinimi modern cihazlarla donanımlı ambulanslarımızla hava, deniz ve kara sağlık taşımacılığı ile dünyanın her yerine hasta götürüp hasta alabiliriz. 20 yıllık tecrübemizle ambulans hizmetleri Türkiye’nin birçok belediyesine hizmet verdiklerini belirten Çelikel bundan sonraki hedeflerinin hava ambulansı ağını genişletmek, hasta, yenidoğan ve cenaze taşımacılığında halkımıza daha iyi hizmet vermek olduğunu söyledi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com