Ege Ambulans
Mesane Sarkması Tedavisinde Yeni Yöntem29/03/2018

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD başkanı ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği eğitim ve idari sorumlusu Prof.  Dr. Akın Sivaslıoğlu; afiliye oldukları Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde kadınlarda görülen ‘mesane sarkması’ tedavisinde yeni bir cerrahi tekniği uygulamaya başladıklarını söyledi.

Trapezoid onarım’ adı verilen bu cerrahi tedavi tekniğinin dünyada sadece bir kaç merkezde uygulanıldığını; Türkiye’de ise bu tekniğin uygulamasını Muğla’da başlattıklarını ifade eden Prof.Dr. Sivaslıoğlu; sadece bu tedaviyi hastalara uygulamakla kalmadıklarını çevre illerden gelen hekimlere de da bu tekniği öğrettiklerini vurguladı. Mesane sarkmalarının cerrahi tedavisinde dünyada ve ülkemizde yaygın olarak kullanılan tekniklerin başarılı olamadıklarını ;%40’lara varan oranlarda nükslerin gözlendiğini; daha da önemli olarak pelvik ağrı, sık tuvalete gitme, değişik tipte idrar kaçırma, belin altında dolgunluk hissi ve ağrılı cinsel ilişki gibi mesane sarkması ile ilişki şikayetlerin tedavi edilemediğini ancak ‘Trapezoid onarım’ tekniği iile hem mesane sarkmasının tedavi edildiğini hem de şikayetlerin çabuk bir şekilde ortadan kalktığını vurguladı.

Prof. Sivaslıoğlu yeni açılan hastanede  Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde önemli bir yapılanmaya gidildiğine de vurgu yaparak şunları söyledi. “ Yeni açılan infertilite (kısırlık tedavisi)  ve ürojinekoloji (idrar kaçırma, kadnlık organ sarkmaları ve ceşitli cinsel fonksiyon bozukluklarının tedavisi) polikliniklerinin yanısıra onkoloji (kanser hastaları teşhis ve tedavi polikliniği), riskli gebelik, genel jinekoloji ve gebe poliklinikleri ile Muğla ve çevresine ‘iyi klinik uygulamalar’ ilkesi doğrultusunda hizmet veriyoruz”

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com