Ege Ambulans
Mide Botoksu ile İdeal Kilonuza Ulaşabilirsiniz30/11/2020

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü Mide botoksu işleminin özellikle cerrahi girişimlerden korkan ya da cerrahi girişimler için uygun olmayan hastalar için çok iyi bir seçenek olduğunu belirterek “ Mide botoksu işlemi uygun hastalara tecrübeli hekimler tarafından uygulandığında yüz güldüren sonuçlar vermektedir” dedi.

Ortalama 15 Dakika

Mide botoksu uygulamasının endoskopi yolu ile yapıldığını belirten Op. Dr. Cem Güçlü, “ İşlem sırasında hasta 10-15 dakika uyku altında tutularak midesine  botoks işlemi uygulanmaktadır. Uygulama ile mide tokluk süreci artmakta, mideye giren gıdaların duodenum yani on iki parmak bağırsağına geçiş süresi uzamaktadır. Bu süreçte işlem sonrasında hastaya  uygun bir diyet listesi verilir. İşlemin daha verimli olması için hastanın diyet listesine uyması mutlaka gereklidir” dedi.

Diyet Takibi Önemli

Mide botoksu işlemin herhangi bir komplikasyonu bulunmadığını belirten Op. Dr. Cem Güçlü, “İşlem yapılmadan önce hastanın midesi endoskopi ile kontrol edilir ve bir sorun görülmediği taktirde botoks işlemi uygulanır. İşlem sonrası ilk 3 ayda hastamız hedef kilosuna ulaşır. Kalan 3 ayda ise kilo koruma evresine geçeriz. Toplam 6 aylık bu periyotta sağlıklı kilo vermek mümkündür” dedi.

Kimlere uygulanabilir?

Mide botoksu özellikle cerrahi girişimlerden korkan hastalar için çok iyi bir seçenek olduğunu belirten Op. Dr. Cem Güçlü, “ Diyet konusunda sıkıntı yaşayan, diyette ciddi anlamda uyumsuzluk gösteren, diyetle yıldızı bir türlü barışmayan insanlar bu teknik için ideal hasta grubunu oluşturuyorlar. Sağlık problemleri olup kilo verme konusunda sürekli başarısız olanlar için de önerilebilecek bir yöntem. Bu olay diyet uyumunu belirgin derecede arttırıyor. Hopkins Tıp Fakültesinin resmî yayınında kimlerin mide botoksu yaptırabileceği şöyle tarif ediliyor:

Mide Botoksunun Avantajları Nelerdir?

Mide botoksunun avantajları hakkında bilgiler veren Op. Dr. Cem Güçlü, “ 6-8 ay içinde fazla kilolarının yüzde 40’ını verebilmekte ve ideal kilolarına ulaşabilmektedir.  Obeziteye bağlı diğer hastalıklarda da önemli düzelmeler gözlenmektedir. Etkisi 4-6 ay süren botoks uygulamasının yüksek güvenlik profili sayesinde, uygulamadan sonra gözlenebilen yan etkiler çok düşük düzeydedir. Mide botoksu uygulaması oldukça güvenli bir tedavidir” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com