Ege Ambulans
Mide Botoksu İle Kilo Verebilirsiniz05/01/2022

Özel Alfa Tıp Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Utku Tantoğlu   obezite tedavisinde kullanılan yöntemler arasında yer alan mide botoksu ile ilgili merak edilenler hakkında bilgiler verdi.

Endoskopik yöntemle Uygulanır

Mide botoksunun obezite ve kilo fazlalığı tedavisinde uygulanan ameliyatsız ve endoskopik yöntem olduğunu belirten Op. Dr. Tantoğlu, “ Yaklaşık 25-30 kilo vermek isteyen erişkinler için uygun bir yöntemdir. Günümüzde birçok tıbbi tedavide güvenli bir şekilde uygulanan botoks ile kısa zamanda hızlı ve güvenli kilo vermenin yanı sıra; zaman içerisinde büyük oranlarda da kilo vermek mümkün. Endoskopik yöntem ile uygulanan mide botoksu ile güvenli ve etkili bir şekilde kilo verilebilir. Sonuçları ise doğru beslenme ve daha aktif bir yaşamla uzun süre korunabilir” dedi.

Diyet ve Egzersiz Önemli

Mide botoksunun başarısının diyet ve egzersizle desteklenerek artırıldığını belirten Op. Dr. Utku Tantoğlu, “ İlk olarak; hasta genel bir muayeneden geçirilir, hastalık geçmişi, beslenme şekli, egzersiz alışkanlığı ve kilo verme hedefleri de dâhil olmak üzere gerekli olan bilgiler edinilir. Mide botoksu sayesinde midedeki kaslar yavaşlatılır ve doygunluk hissi uzatılır. İşlem sedasyon ile yapılır. Böylece hasta işlem sırasında herhangi bir ağrı, acı hissetmez. Ortalama 15-20 dakika süren işlemin ardından hastalar evine dönebilir” diye konuştu.

6-8 ayda kilo verilebilir

“Mide botoksu uygulamasıyla yaklaşık 6 ila 8 ay arasında hedeflenen kiloların verilmesi sağlanır” diyen Op. Dr. Utku Tantoğlu, “ Mide botoksunun tespit edilmiş ciddi herhangi bir yan etkisi yoktur. Hedeflenen kilo kaybının sağlanabilmesi için; sağlıklı beslenme ve egzersiz alışkanlığı edinilmelidir. Sağlıklı bir yaşam tarzıyla desteklenirse hastalar 5-6 ayda ortalama 10 - 20 kilo verebilir. Yan etkisi olmaması ve hızlı bir tedavi yöntemi olması nedeniyle tercih edilen ve oldukça etkili sonuçlar elde edilebilen bir yöntemdir. Obezite ciddi bir sağlık problemidir ve birçok kronik hastalığa zemin oluşturur. Özellikle ameliyat korkusu olanlar; mide botoksu ile aşırı kilolarından kurtularak genel sağlıklarını ve yaşam kalitelerini artırabilirler” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com