Ege Ambulans
Mobil Sağlık Hizmetleri Hayatı Kolaylaştırıyor28/03/2022

34 yıllık tecrübeye sahip olan Çiğli Özel Sağlık Grubu bünyesinde 23 yıldır hizmet veren Özel Ege Ambulans Servisi Yönetim Kurulu Başkanı Uz. Dr. Aykan Çelikel hastane öncesi ve sonrası verilen mobil sağlık hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Uz. Dr. Aykan Çelikel Özel Ege Ambulans markası ile 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verdiklerini söyledi.

Çeyrek asırı aşan sağlık hizmeti hayatında birbirinden çok farklı ihtiyaç ve taleplerle karşılaştıklarını belirten  Uz. Dr. Aykan Çelikel mobil sağlık hizmetlerinde işleyişi anlattı; “Sağlık hizmet talebi için çağrı merkezimiz arandığında alanında tecrübeli ekip arkadaşlarımız telefonda; triyaj olarak adlandırılan, hastanın durumunun acil olup olmadığını belirleyen ayrımı yapıyor. Hastanın ihtiyacının yerinde mi karşılanması gerekiyor yoksa acil bir şekilde hastaneye mi sevk edilmesi gerekiyor buna karar veriliyor. Çağrı merkezi operatörümüz hasta yakınının soğukkanlı ve sakin bir şekilde beklemesi sağlıyor ve en kısa zamanda ambulans ekibimiz belirlenen noktaya varıyor. Sağlık ekibimiz yerinde hastanın genel durumu hakkında ikinci bir değerlendirme yaparak yerinde müdahale veya hastaneye sevk kararını veriyor. Eğer bu şekilde bir tedavi gerçekleşecekse ambulans ekibimiz bunu gerçekleştiriyor. Eğer hastanın daha büyük müdahaleler için sağlık kuruluşuna götürülmesi gerekiyorsa en yakın ve doğru sağlık kuruluşuna sevki ekibimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Bazen hasta için büyük sıkıntı yaratan sağlık problemleri, sağlık ekibimiz tarafından evin içinde küçük müdahalelerle tedavi edilebiliyor ve hastayı pandemi koşullarında hastaneye götürmeden ihtiyacını karşılıyor. Bazı durumlarda hastanın küçük bir şey olarak gördüğü rahatsızlıkların altından çok büyük ve hayati müdahaleleri gerektiren durumlar ortaya çıkabiliyor. Bu ayrımı sağlık ekibinin yerinde yaptığı inceleme ve kontrollerde tespit edebiliyoruz. Ambulans ile sunulan mobil sağlık hizmetleri sadece acil durumlarda değil, hastayı hastaneye götürmeden evinde, iş yerinde pansuman, muayene, serum takılması gibi sağlık hizmetleri sunarak da sağlık ihtiyaçlarına çözümler üretiyoruz.

Eve Sağlık’tan Yurt Dışına Transfere

Çiğli Özel Sağlık Grubu bünyesinde bugüne kadar tıp merkezi, poliklinik, MR ve tomografi hizmetleri, hasta ve yaşlı bakım hizmetleri verdiklerini hatırlatan Uz. Dr. Aykan Çelikel şimdi Mordoğan’da bulunan Özel Aden Huzurevi’nde hasta ve yaşlı bakımı konusunda da profesyonel hizmet sunduklarını belirtti. Bir tarafta yataklı bakım hizmetleri verirken öte yandan Özel Ege Ambulans ile mobil sağlık hizmetleri kapsamında evden hastaneye, hastaneler arası transfer, hastane sonrası eve transfer ya da evden başka bir eve transfer gibi hasta transferlerini de sağlayabiliyoruz. Ayrıca yurtdışına da gerek kara ambulansı gerekse ticari uçuşlarda sağlık ekibi desteği ile hasta transferi sağlayabiliyoruz” diye konuştu.

Gönüllü Hizmetler

İzmir’de bir çok özel sağlık kuruluşuyla ortak çalışmalar yaptıklarını belirten Uz. Dr. Aykan Çelikel, “ İzmir’de önemli özel hastanelere ambulans desteği sağlıyoruz. Ayrıca ambulans servisimizin faaliyete başladığı yıl meydana gelen 1999 Gölcük depreminde, İzmir Adliyesine yapılan silahlı saldırıda, Soma maden kazasında ve son olarak İzmir depreminde tüm ekiplerimizle beraber gönüllü olarak ambulans hizmeti sağlayarak 112 ekiplerine ve ihtiyaç sahiplerine destek olduk.

Mobil Sağlık Hizmetleri

Uz. Dr. Aykan Çelikel 2021 yılı sonuna kadar yaklaşık 15 yıl boyunca dönem dönem Gaziemir, Menderes, Bornova, Balçova, Narlıdere, Karşıyaka Belediyeleri ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin evde sağlık hizmetlerini ve cenaze hizmetlerini Belediyeler’in sağlık hizmetlerini yürüterek yerine getirdik. Bu anlamda evde verilen sağlık hizmetleri konusunda da önemli bir tecrübemiz var. 7 gün 24 saat boyunca tüm halkımıza evinde mobil sağlık hizmetleri, hasta transferi konusunda hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com