Ege Ambulans
Mordoğan’a Dev Yatırım06/09/2017

İzmir’in yarım adası, oksijen deposu Karaburun ilçesine bağlı Mordoğan mevkiinde 4 dönüm arazi üzerinde denizin yanı başında, 2500 metrekare kapalı alanı ile Yarımada Sağlıklı Yaşam Huzurevi yakında hizmete giriyor.

Sağlıkta 28’inci yılını dolduran Çiğli Özel Sağlık Grubu tarafından İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) işbirliğinde yürütülen Yarımada Sağlıklı Yaşam Huzurevi projesinde sona gelindi. Şirket Müdürü ve Proje Koordinatörü Alphan Çelikel 5 katlı maksimum 70 yataklı dev huzurevi projesi hakkında bilgiler verdi.  Çelikel, Sağlıklı Yaşam Merkezini kısa bir süre sonra faaliyete geçirmeyi planladıklarını söyledi. 

Bölgeyi Kalkındıracak

Bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak olan huzurevi projesinde sone geldiklerini belirten Çelikel “ Biz ailecek Mordoğan’lıyız. Dedem doğma büyüme Mordoğanlı. Bizim esas amacımız doğduğumuz yere bir eser bırakmak, buranın kalkınmasına katkı sağlamaktır. Aslında inşaata ilk başladığımız da buraya bir otel yaparak turizm merkezi oluşturmak istedik. Ancak Mordoğan’ın turizm potansiyeli sadece yaz aylarındaydı ve biz ilçemize istediğimiz katkıyı sağlayamayacaktık. Burada geçici işçi çalıştıracaktık. İZKA’nın böyle bir projeye de destek verdiğini görünce biz bu projeye talip olduk. Böylece bölgede 12 ay hizmet vererek, sürekli istihdam sağlamış olacağız. Ayrıca burada çalışacak olan personeli bölgeden seçerek bölgenin göç vermesini engellemek istiyoruz. Mordoğan gençlerine istihdam sağlamak amaçlarımız arasındadır” dedi.

Odalarda Ev Konforu

Sağlık sektörünün içinde olduklarını ve İzmir’de sağlık turizminin ön planda tutulduğunu söyleyen Çelikel, “ Huzurevlerini sağlıklı yaş alma merkezleri olarak değerlendirirsek bu merkezler sağlık turizminin farklı şekli olarak karşımıza çıkar.” dedi. Burada konaklayacak olan insanlar için her türlü konforun düşünüldüğünü belirten Alphan Çelikel, “ 2500 metrekare kapalı, 500 metrekare açık alanda kurulu olan 5 katlı, 35 odalı olan tesisimizin odalarında yaşlılarımız için her türlü konforu düşündük. Tüm odalarımıza ısı yalıtımı yapıldı ve tuvalet banyosu özel olarak düşünülerek hazırlandı. Ayrıca çay, kahve içmeleri, kendilerine alacakları meyveleri yıkamaları gibi özel ihtiyaçlar için mini bir mutfak düşünerek tüm odalarımızı apart odalar şeklinde planladık. Odalarımız tek kişilik ve iki kişilik olarak planlandı. Tesisimizde ayrıca modern yemekhane, çamaşırhane yer alacak. Ayrıca yaz ayları için düzenlediğimiz terasta dilerlerse deniz manzarasında gün doğumu ve gün batımını izleyebilecekler. Düzenli aralıklarla düzenleyeceğimiz sosyal faaliyetlerle morallerini yüksek tutup, hava şartlarının elverdiği zamanlarda bölgede geziler düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

Sağlık Ön planda

Tüm bunları yaparken huzurevinde konaklayan yaşlıların sağlıklarının her şeyden önce geldiğini belirten Alphan Çelikel, “ merkezimizde 24 saat görevli bir doktor ve bir hemşire bulunacak. Doktorumuz revirimizde yaşlılarımızın gerekli tedavilerini yaparken, hemşirelerimiz ilaç kontrolleri gibi sağlıklarının 24 saat takipçisi olacak. Ayrıca belirli saatlerde fizyoterapist ve psikolog desteğimiz olacak. Ayrıca grubumuz bünyesinde hizmet veren Özel Ege Ambulans’a ait tam donanımlı bir ambulans ekibi acil durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna daha hızlı ulaşılmasını sağlamak için 24 saat merkezin hizmetinde olacak. Biz yaptığımız hizmetlerle sektörde örnek teşkil eden kurum olmak istiyoruz. ” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com