Ege Ambulans
Mutant Covid-19’a karşı yapılan PCR Testleri Güvenli Sonuç Vermektedir27/02/2021

Özel İzmir Ege Laboratuvarı Şirket Müdürü, Tıp ve Klinik Mikrobiyoloji Doktoru, Dr. Serdar Canko “ son zamanlarda yayılımı artan mutant virüse karşı doğru yapılan PCR testleri de güvenli sonuç vermektedir. Özel İzmir Ege Laboratuvarı olarak kullandığımız test kitleriyle mutant virüsün varlığını tespit edebiliyoruz. Ancak doğrulama için İzmir Halk Sağlığı Laboratuvar’ına da gönderiyoruz” dedi.

Aşılama Normalleşmeyi Hızlandıracak

Ülkemizde şimdiye kadar 7 buçuk milyondan fazla vatandaşın aşılamaya katıldığını belirten Dr. Serdar Canko, “ Ülkemizde şimdiye kadar oluşturulan covide karşı çabaların tutarlı bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Normalleşme ancak bu şekilde hızlanır. Son günlerde virüse yönelik artış görülüyor. Tabi bunların mutant virüs olup olmadığı ileride yapılacak çalışmalarla ortaya çıkacak. Bizim şu anda kullandığımız PCR testleri mutant virüsleri saptayabiliyor. Doğrulamak için de Halk Sağlığı labarotuvarına gönderiyoruz. Deneyim sağlık personeli tarafından doğru ve uygun bir şekilde alınan PCR testleri yüzde 99’a varan doğruluk oranına sahiptir” dedi.

Aşı Antikor Testleri

Aşılama devam ettikçe aşıya karşı oluşan antikorları tayin etmek isteyen kişilerin de kendilerine başvurduğunu belirten Dr. Serdar Canko, “ Aşıya karşı oluşan antikorları da içeren tanı kitlerimiz mevcuttur. Vatandaşların bu testleri yaptırdıkları yerlerde bu konulara duyarlı olmaları gerekir” dedi. 

Hızlı Antijen Testleri

Son dönemde PCR testleri yanı sıra hızlı antijen testlerinin dünyada ve ülkemizde kullanımın arttığını belirten Dr. Canko, “ Hızlı tanı kiti olan antijen kitlerini kullanmaya başladık. Bu hızlı tanı kitleri ile PCR’dan çok daha kısa 10-15 dk kadar bir sürede sonuç alınabilmektedir. Yüz yüze eğitimlerin açılmasıyla bu testler daha da önem kazanacaktır” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com