Ege Ambulans
Obezite Ameliyatı Sonrası Cerrahisiz Sarkma Tedavisi28/06/2017

Uzman Estetiysen Zehra Yazılıkaya tüp mide ameliyatı olan hastaların ameliyat sonrası sarkmalardan çekindiklerini belirterek “ 3 farklı sistemden oluşan LPG uygulamaları ile birlikte hastalar cerrahi müdahaleye gerek kalmadan vücütları sıkılaştırılabiliyor” dedi.

Hastalar Sarkmalardan Çekiniyor

Obezite ameliyatı olduktan sonra kilo veren hastaların handikaplarından birinin vücutlarında sarkma oluşma korkusu olduğunu belirten Fulllight Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Merkezi Kurucusu Uzman Estetisyen Zehra Yazılıkaya, “ Diyet danışmanlığı ile birlikte sarkma tedavisine aynı anda başlanması daha başarılı sonuçlar alınmasına yardımcı olmaktadır. Kilo vermeye başladığınız andan itibaren bağ doku toparlanmaya başlanmalıdır. Kilo verme süreci bitinceye kadarda devam edilmelidir. Obezite ameliyatından sonra bağ dokusu elaskiyetini kaybeden hastalarda düzenli yapılan uygulamalarda yüz güldüren sonuçlar alınmaktadır. Özellikle sırt, kol, bacak, göğüs, karın, yüz, gıdı, boyun bölgelerinden başlanmalıdır. Yüz bölgesinde ise plasente ve kök hücre tedavileri uygulanmaktadır. Cerrahi operasyon istemeyen hastalara önerilmektedir. Tedavi süresi hastanın verdiği kiloya ve vücudun yapısına göre değişmektedir.

Birden Kilo Almaya Başladım

3 yıl önce tüp mide ameliyatı olan 47 yaşındaki Gamze Uyar 3 yılda 50 kilo vererek ideal kilosuna ulaştığını söyledi. Ameliyat sonrası vücudunda oluşacak sarmalardan çekindiğini belirten Uyar, ameliyat öncesi ve sonrası yaşadıklarını anlattı: “ 2005 yılında birden bire hızlı bir şekilde kilo almaya başladım. Spor yapıyorum, yüzüyorum, diyet yapıyorum ancak kilo veremiyordum. Bir yılın sonunda 30 kilo aldım. 3 farklı doktorun yaptığı testler sonucunda insülin direnci hastası olduğum belirlendi. Bunu o zamanlarda kimse bilmiyordu. Bu şimdi bilinen bir hastalık o zamanlar bilinen bir hastalık değildi. İnsülin direnci ile birlikte 100 kilolara kadar çıktım. İnsülin direnci tedavisine başladık, bu dönemde guatır tedavisine de başladık fakat ben hiç kilo veremedim. “

Doktorum Tüp Mide Ameliyatı Önerdi

“Bu ameliyatlar çıkmaya başladığı zaman doktorum ameliyat olmamı önerdi” diyen Gamze Uyar, “ 2014 yılında tahlil yaptırmaya hastaneye gittiğimde değerlerim çok kötü çıkmıştı. Doktorum ilacın vücuda etki etmediğini, diyetisyenle birlikte çalışmamıza rağmen vücudun tepki vermediğini söyledi. Bu ameliyatı olmam gerektiğini söyledi. 2014 yılı Eylül ayında tüp mide ameliyatı oldum. Tahlillerim düzene girdi.  Benden bir ay önce ameliyat olan bir arkadaşımdaki sarkmaları görünce ben ameliyat olmaktan çekindim. Öyle olmak istemiyordum. Fakat netice de ameliyatı oldum. Ancak sarkmalardan nasıl kurtulurum diye de hep kafamda soru işareti vardı,  Kızım da Beslenme ve Diyet Danışmanı Diyetisyen Fulya Yazılıkaya Zeytinoğlu’na beslenme danışmanlığına gidiyordu. Kızım benim şikayetlerimden bahsedince Zehra Hanım beni görüşmeye çağırdı. Burada yapılan sarkık tedavisine başladık. Ameliyatı olalı yaklaşık 3 yıl oluyor. Vücudum da hiç sarkma kalmadı. Vücudum gayet normal. Tanımayan kişiler ameliyat olduğuma inanmıyor. Ameliyat sonrası aynı zamanda beslenme desteği de aldım. ”

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com