Ege Ambulans
Obezite cerrahisinde yabancı hastaların tercihi Türkiye06/11/2019

Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İsmail Yaman dünyanın birçok ülkesinden hastaların obezite ve diyabet cerrahisi başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisi için ülkemize geldiğini belirterek, “Dört ila yedi gün gibi kısa bir sürede hasta tedavisini gerçekleştirip sağlıklı bir şekilde ülkesine dönebilir. Ekol Hastanesi olarak yurt dışı hastalarımız için özel olarak ilgilenmesi için kurduğumuz uzman ekibimizle hastalarımızın ülkemize gelişlerinden, gidişlerine kadar tüm ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz” dedi.

Yabancı hasta sayımız artıyor

Ekol Hastanesi’nin İzmir ve Türkiye’de sağlık turizmi açısından başı çeken hastanelerden biri olduğunu belirten Doç. Dr. İsmail Yaman, “Ekol Hastanesi’nde yaklaşık 4 yıldır görev yapıyorum. Bu sürede Avrupa’nın tüm ülkelerinden Türk ve yabancı hastaların tedavisini uygulama şansım oldu. Son dönemde hasta memnuniyeti ile birlikte yurt dışından gelen özellikle yabancı uyruklu hasta sayımız oldukça arttı. Obezite ve şeker hastalığı ile ilgili başvuran hastalarımız ağırlıktadır. Bu süre boyunca obezite ve diyabet cerrahisi konusunda deneyimli ekibim ile birlikte yurt dışından gelen 800 hastaya operasyon uyguladık” dedi.

2019 yılında 350 Hasta

2019 yılının Ekim ayına kadar 350 yurt dışı hastasının Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde tedavi olarak sağlığına kavuştuğunu belirten Doç. Dr. İsmail Yaman, “Bu sayının büyük bir bölümünü obezite ve şeker hastalığı ile ilgili başvuran hastalarımız oluşturmaktadır” dedi.

İyi Bir Ekip İşi

Ekol Hastanesi’nde sağlık turizmi ile gelen hastaların tedavi süreci hakkında bilgiler veren Doç. Dr. İsmail Yaman, “Bu hastalarda gelmeden önce hastalara ait bilgiler hastanemize ulaştırılarak hastanın uygunluğu değerlendirilir. Hastalar havaalanında karşılanır, hastaneye geldikten sonra zamanları kısıtlı olduğu için tüm tetkikleri beklemeden yapılır. Ameliyat ve yatış süresi sonunda hastalarımız geçirdikleri ameliyata göre kısa bir süre otellerinde istirahat edip aynı zamanda gezme ve alışveriş yapma fırsatı bulur. Sonrasında otellerinden alınarak son kontrollerinden sonra havaalanına götürülerek ülkelerine yolcu edilir. Sadece bu hastalar için hizmet veren yurt dışı hasta birimimiz var. Burada çalışan arkadaşlarımız hastalarımız ile ilgili tüm organizasyonu başarı ile yapıyorlar. Hastanemizde bu hastaların hızlıca tedavilerine başlayabilmeleri ve sağlıklı bir şekilde ülkelerine dönebilmeleri için özveri ile çalışan başta genel cerrahi kliniği ve yurt dışı hasta birimindeki arkadaşlarım olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü özellikle yurt dışı hasta tedavisi ancak iyi organize olabilen yetişmiş bir ekip ile mümkündür.”

Türkiye Tercih Sebebi

Yurt dışında yaşayan hastaların tedavi için Türkiye’yi tercih etmelerinin sebepleri hakkında bilgiler veren Doç. Dr. İsmail Yaman, “Başlangıç noktasında en önemli nedenler Türkiye’de ameliyat ücretlerinin çok daha düşük olması, sağlık sisteminin oldukça hızlı işliyor olması ve obezite ve diyabet cerrahisi konusunda deneyimli sağlık personelinin varlığıdır. Zaman geçtikçe ülkelerine dönen hastaların memnuniyeti ile birlikte bu hastalarımız Türkiye’nin gönüllü birer reklam elçileri oldular ve ülkemize tedavi olmak için gelen hasta sayısı gün geçtikçe arttı” dedi.

İlk 5’teyiz

2019 yılında Türkiye’ye sağlık turizmi amacıyla gelmesi beklenen turist sayısının 800 bin civarında olmasının beklendiğini belirten Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İsmail Yaman, “Sağlık turizmi açısından Türkiye dünyadaki ilk beş ülke arasındadır. İzmir’in giderek artan olumlu bir hasta potansiyeli bulunmaktadır. İzmir’in avantajları bu konuda yeterli donanıma sahip olan hastanelerin bulunması, sağlık turizmine ek olarak kültür ve deniz turizmi aracılığıyla bilinir olmasıdır. En önemli dezavantajı ise yeterli sayıda direkt uçuşun bulunmamasıdır.  İzmir’e yurt dışından direkt uçuşların arttırılması bu konudaki eksikliğin kapatılması için oldukça önemli. Bunun yanında hizmet alan kişilere kültür ve deniz turizmi ile sağlık turizmi birleştirilerek paket uygulamalar sunulabilir” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com