Ege Ambulans
Obezite Cerrahisine Alternatif Yöntem: Mide Botoksu27/09/2022

Anadolu Cerrahi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü mide botoksu hakkında bilgiler verdi. Cerrahi operasyon geçirmek istemeyen ve mide botoksu için uygun hastalarda yüz güldüren sonuçların alındığını belirten Op. Dr. Güçlü, Mide botoksu uygulamasının günübirlik işlem olup ortalama 15-20 dakika sürdüğünü söyledi.

Endoskopik Olarak Uygulanır

Mide botoksunun, endoskopik olarak uygulanan, midenin iştah ve açlık üzerinde etkili olan sinir ve kaslarını geçici olarak etkisiz hale getirmeyi amaçlayan bir obezite tedavi yöntemi olduğunu kaydeden Op. Dr. Güçlü, “ Uygulama günübirlik işlem olup ortalama 15-20 dakika sürer. Mide kaslarının kasılma yeteneğini kaybetmesi nedeniyle midenin boşalması gecikir, besinlerin midede daha uzun süre kalması sayesinde tokluk süresi uzar, daha az gıdayla daha kolay doyulur ve kilo kaybedilir. Mide botoksu etkileri uygulamadan 3-7 gün sonra, iştahta ve açlık hissinde azalma görülmesiyle ile başlar. Etkisi ortalama 4-6 ay süre ile devam eder. Mide botoksu özellikle zayıflama diyeti programlarına uymakta ve düzenli egzersiz yapmakta zorlanan, obeziteye bağlı sağlık sorunları olup diyetle kilo vermede sürekli başarısız olan kişiler için devrim niteliğinde bir tedavidir. Mide botoksu uygulamasının kalıcı yan etkileri yoktur. Obezite tedavisinde başarı oranları yüksek olan güvenilir bir yöntemdir. Hasta, uygulamadan 1-2 saat sonra yürüyerek hastaneden ayrılabilmektedir.

Obezite Ekip İşidir

Obezite tedavisinin bir ekip işi olduğunu belirten Op. Dr. Cem Güçlü, “ İster cerrahi, ister mide balonu ve mide botoksu gibi cerrahiye alternatif yöntemler olsun obezite bir ekip işidir. Diyetisyen, doktor, hemşire ve psikolog uyum içinde olmalıdır. Burada psikoloji de çok önemli. Bu anlamda ekibimizde görev yapan Psikolog  Aysu Yavaş cerrahi öncesi ve sonrası hastalarımızın yanında olarak onlara yardımcı oluyor. Gerek telefonla gerek yüz yüze onlara gereken desteği veriyor ve sürecin daha başarılı geçmesine katkı sağlıyor” diye konuştu.

Kaliteli Malzeme Önemli

İşlemlerin başarılı olabilmesi için ekibin, cerrahın tecrübesi kadar kullanılan tıbbi malzemelerinde kaliteli olması gerektiğini söyleyen Op. Dr. Cem Güçlü “ Bu anlamda Anadolu Cerrahi olarak bizler kaliteden asla ödün vermeden dünyada kabul görmüş FDA ve Sağlık Bakanlığı onaylı tıbbi malzemeleri tercih ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com