Ege Ambulans
Öğretmenlere Gülümseme Eğitimi10/09/2019

Uluslararası Dalton Eğitim Kurumları Öğretmenlerine 2019-2020 eğitim – öğretim yılı öncesi Gülümseme Eğitmeni Psikolog Kutay Ürkmen tarafından gülümseme eğitimi verildi. Öğretmenlerin öğrencilere daha güler yüzle yaklaşabilmesini, okul genelindeki motivasyonu arttırmayı ve pozitif düşünceyi pekiştirmeyi hedefleyen seminerde, öğretmenler neşeli anlar yaşadılar.

‘Gülümsemenin Büyüsü’ başlığı altında organize edilen seminer öğretmenler tarafından büyük bir ilgiyle izlenirken, kahkahalar da havada uçuştu. İzleyenlerin kimi zaman gülmekten gözlerinden yaş gelirken, kağıttan uçak yaparak kendi çocukluklarını hatırladıkları anlar ise oldukça beğeni topladı.

“İletişimde beden dili yüzde 62, ses tonu yüzde 30,  kelimeler yüzde 8 oranda etkili olduğunu belirten Kutay Ürkmen, “ İletişim sadece beden dili kullanılarak yeterli olmayabilir. İnsanın yüzünde taşıdığı sırtında taşıdığından daha önemlidir. İyi bir iletişim, gülümseme ile başlar. Verimli bir iletişim için önyargılarınızdan kurtulun. Karşımızdaki kişi ile ayni dili konuşmuyorsanız, iletişiminizde bir sorun var demektir. İletişimde gereksiz ısrarlardan kaçınılmalıdır” dedi.

Sunumunu, salondaki katılımcılar ile beraber söylediği “Sev Kardeşim” isimli şarkı ile başlayan ve sonlandıran Psikolog Kutay Ürkmen, “Dalton Koleji çağdaş, modern ve öğrencilerini sadece akademik başarıya ulaştırmak değil, entelektüel seviyesi yüksek ve donanımlı birer birey olarak yetiştirmeyi hedefleyen bir okul. Burada siz değerli öğretmenlerimizle böyle güzel bir kurumda bu eğitimi vermek benim için de çok gurur vericiydi.” dedi.

Eğitimin sonunda Psikolog Kutay Ürkmen'e Okul Kurucu Müdürü Gökcan Gökmen tarafından günün anısına teşekkür plaketi takdim edildi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com