Ege Ambulans
Olumsuz Düşünceler Psikolojik Problemlere Yol Açabilir27/09/2022

Family Danışmanlık’tan Aile Danışmanı Nesrin Mine Karaca kişinin beden algısındaki olumsuz düşüncelerin psikolojik açıdan bir takım sorunlara yol açabileceğini belirterek “Kişinin amaçlarının en büyüğü kendi mutluluğu ve çevreye kattığı mutluluk olmalıdır. Sınırları çizilmiş güzellik algısından çıkıp, sınırsız güzellikleri görmeli kendi görüntüsü, ruhu ve kalbi ile uyum ve denge içinde olmalıdır” dedi.

“Olumsuz Düşüncelerden Kaçının”

Kişinin beden algısının olumsuz olmasının psikolojik açıdan birçok soruna sebep olabileceğini söyleyen Nesrin Mine Karaca, “ Bu durumda kişide yetersizlik, değersizlik, utanç duyguları, sosyal ortamlara girememe, iş ve okul hayatında kendini ifade etmede güçlükler, mutsuzluk, kaygı bozuklukları, takıntılı düşünce bozuklukları, kişilik bozukluklarına doğru seyreden bozukluklar gözlemlenebilir” dedi.

“İnsan Yaşadığını Hissetmeli”

İkili ilişki ve diyaloglarda iletişim bozuklukları ve hatta kendini beğenmeme ve değersizleştirme davranışlarının da gözlemlenebileceğini ifade eden Karaca, “ Unutulmamalıdır ki hayatı güzel yapan insanın yaşadığını hissetmesi ve kendine önem vermesidir. Bugünün güzellik anlayışı ve geçmişteki güzellik algısı nasıl farklıysa gelecekte de bu algı değişebilir. Beden algısı insanın kendini olduğu gibi kabul etmesinden geçer” diye konuştu.

“Kendini seven, varlığının amacını kendi belirleyen birey bir başkasının görüşüne göre kendi görüntüsüne değer atfedemez” diyen Mine Karaca, “ Kişinin amaçlarının en büyüğü kendi mutluluğu ve çevreye kattığı mutluluk olmalıdır. Sınırları çizilmiş güzellik algısından çıkıp, sınırsız güzellikleri görmeli kendi görüntüsü, ruhu ve kalbi ile uyum ve denge içinde olmalıdır” ifadelerinde bulundu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com