Ege Ambulans
Önemli Olan Nefes Alan Sağlıklı Burun16/07/2019

Özel İzmir Gazi Hastanesi’nde hasta kabulüne başlayan KBB Uzmanı Op. Dr. İlker Nalbant, burun estetiği ameliyatlarında nefes alan sağlıklı bir burun oluşmasını sağlamanın önemine değinerek, “ dışarıdan bakıldığında estetik olduğu anlaşılmayan, doğal görünümlü ve nefes alan burun önemli bir noktadır” dedi.

Burun estetik ameliyatlarının KBB’de çok eski yıllardan beri var olduğunu belirten Op. Dr. İlker Nalbant, “ Burun estetiği ameliyatları hastanın isteğine bağlı olarak yapılabildiği gibi, burnun iç kısmında nefes almaya kapalı bir durumda da yapılır. Bu  durumda hastayı daha rahat nefes aldırmak için burun içi operasyonu yeterli gelmez. Bu durumda burun içi ile birlikte burun dış çatısının da estetiği yapılarak nefes alır hale getirilir ve burnun dış görünümü de normal şekle getirilir. Hastanın isteği ile yapılan rinoplasti ameliyatı ise hasta ile hekim karşılıklı anlaşarak uygun bir yüz ifadesi verecek şekilde şekillendirilir.

Bu ameliyatlar Tecrübe Gerektirir

Rinoplasti ameliyatının bilgi ve tecrübe gerektirdiğini belirten Op. Dr. Nalbant, “ Her KBB uzmanı bu ameliyatı yapamaz. Bu ameliyatlar tecrübe ve bilgi gerektirir. Rinoplasti de dikkat edilecek şeyler hastanın burnunun yapısı ve cilt yapısı da önemlidir. yağlı ciltler biraz sorunludur. Tedavi bu kriterlere göre planlanmalıdır. Hastalarda burun estetiğinin yaz aylarında yapılmama kanısı mevcuttur.  Bu  genellikle doğrudur. Çünkü güneş ışınlarının yaydığı ultraviyole ışınlar ciltte istenmeyen sonuçlarla karşılaştırabilir. Ancak sabah erken ve akşam güneşinin zararı yoktur. Bu sebeple sabah erken ve akşam geç saatte dışarıya çıkanlarda yazında bu ameliyat yapılabilir.

Operasyon sonrası

Operasyon öncesi hastanın bir ön hazırlık yapması gerektiğini belirten Op. Dr. Nalbant, “ Ameliyat öncesi varsa kullandığı ilaçların programlanması ve ameliyata uygun hale getirilmesi lazım. Ameliyat sonrası ağrı olmaz. Ancak ödem ve biraz morluklar olabiliyor. Buda 1 hafta sonra geçiyor. Son yıllardaki tekniklerdaki tekniklerle bu sorunlar giderildi. Ameliyatta artık tampon kullanmıyoruz. Bunun yerine çok sıkı ve kendiğinden eriyen dikişler yaparak tampon sorununu gidermiş oluyoruz. Burnun sırtında sentetik alçı 1 hafta kalıyor ve bir hafta sonunda çıkarıyoruz. Hastaya daha sonra yapması gereken masajları gösteriyoruz. 1 ay sonunda istenilen sonuca ulaşmış oluyoruz. Böylelikle kişide yüzüne uygun yeni bir imaj ve gülümseme oluşuyor. sonuç olarak hasta mutlu hekim mutlu” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com