Ege Ambulans
Opti Sağlık İzmir’de Hizmete başladı12/04/2021

İzmir Bornova’daki 5 bin metrekare kapalı alanda kurulu olan Opti Sağlık Türkiye ve dünya çapındaki tedarikçileri eczacılarla buluşturacak.

Opti Sağlık Yönetim Kurulu Başkanı Okan Erek, “ İki kişiyle 300 metrekare depoda başladığımız yolculuk, şu an 5 bin metrekare depoda 48 kişinin istihdam edildiği bir noktaya geldi. Pandemi sürecinin zor günlerinde  yaklaşık 50 kişiye istihdam sağlayabilmek bizleri çok mutlu eden bir detay. Profesyonel bir depo haline gelen Opti Sağlık, hizmet verdiği eczane portföyünü ve bulundurduğu ürün gamını her geçen gün genişletiyor” dedi.

2019 yılında eşi de eczacı olan ve bu alandaki ihtiyacı fark eden Okan Erek tarafından kurulan Opti Sağlık Ecza Ürünleri Deposu EDAK Ecza kooperatifinin kapanmasının ardından Ege Bölgesi’nde eczacılık sektöründe ilaç dışı ürünlerin tedariki konusunda büyük bir eksiği kapattı.  Mayıs 2020’de sürecin başından itibaren manevi desteklerini aldığı Murat Dedeoğlu, Ecz. Müge Koparan, Ecz. Veli Özalp, Ecz. Burak Güvener ve Ecz. Sadık Ahmet Canan ile ortaklığın başlamasıyla yeni bir döneme giren Opti Sağlık’a Genel Müdür olarakta Kazım Erdem katıldı.

Pandemi Döneminde İhtiyacı Karşıladı

EDAK Ecza Kooperatifi’nin faaliyetlerini durdurması sonrasında, Ege Bölgesi’nde eczacılık sektöründe ilaç dışı ürünlerin tedariki konusunda kısıtlar yaşanmaya başladığını söyleyen Opti Sağlık Genel Müdürü Kazım Erdem, “Kovid 19 pandemi sürecinin başlamasıyla, genç bir depo olan Opti Sağlık’ın kaderini belirledi. Eczanelere akın eden halk, maske, dezenfektan, kolonya, ateş ölçer talep etmeye başladı. Ürün bulamadığı için bu talebi karşılamakta sorun yaşayan eczanelerin imdadına Opti Sağlık yetişti. Türkiye’nin dört yanından kararlılıkla ve gece gündüz çalışarak ürünler bularak bölge eczanelerinin olabildiğince nefes alması sağlandı. Öyle ki eczanelere gönderilen ürünler dışında, eczacılar da gece gündüz Opti Sağlık’a geliyor ve ihtiyaçlarını burada bulabiliyorlardı.  Opti Sağlık’ın bu çabası bölge eczacıları tarafından çok olumlu karşılandı ve şirketin ticaret hacmi artmaya başladı” dedi. 

Bölgenin Nabzını Tutuyor

“Kendi kategorisinin kaptanı olan firmaların 3 bin’den fazla ürününü bulunduran Opti Sağlık, Ege Bölgesi’nin her iline kendi araçlarıyla sevkiyat sağlıyor” diyen Kazım Erdem, “ Opti Sağlık, temelde ürün tedarik eden bir depo olmakla beraber, farklı bir vizyona sahiptir. Opti Sağlık, eczanelerin geleceğini güçlendirecek planlar oluşturmayı amaçlar. Bu konuda ben, bundan önceki eczane danışmanlığı tecrübelerimi Opti Sağlık aracılığı ile eczanelere aktarma şansı buluyorum. Eczanelere perakende yönetimini anlatabilmek için oluşturduğumuz örnek eczane niteliğindeki showroomda, bir çok eczacımızı ağırlıyor, eczanelerinin fiziki dönüşümü, kategorizasyon, doğru portföy seçimi, teşhir yönetimi, planogram, display detayları gibi konularda eğitimler veriyoruz.  Bir yandan da eczanelerde son tüketiciye verilen hizmet ve danışmanlığın niteliğini arttırmaya çalıştığımız eğitimler veriyoruz. Doğru ürünlerin, doğru tüketicilerle, etik kriterlere uygun şekilde, doğru danışmanlık modeliyle buluşmasını önemsiyor ve bu konuda da eğitimler düzenliyoruz” diye konuştu.

Sektöre İyi Gelecek

Sadece ürün satan depo olmayı hedeflemediklerini belirten Erdem, “ Sürdürülebilir iş birlikteliğini eczacılık sektörüne faydalar sağlayarak oluşturmak istiyoruz. Bunu vurgulayabilmek için ‘ Sektöre İyi Gelecek.’ sloganını seçtik. Sektöre hem iyi gelmek hem de iyi bir gelecek istiyoruz. Var gücümüzle bunun için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Lider Markalarla Eczacılar Buluşuyor

Opti Sağlık’ın açılışına özel İzmir’de 1’inci satış ve tanışma etkinliği düzenlendi. 5-17 Nisan 2021 tarihleri arasında Opti Sağlık’ın deposunda düzenlenecek olan etkinliğe İzmir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan, Muğla Eczacı Odası Başkanı Kadir Serkan Tekin, Manisa Eczacı Odası Başkanı Devrim Balı,  eczacılar ve davetliler katıldı. Medikal ve ilaç dışı ürünlerin tanıtıldığı etkinlik davetlilerden büyük ilgi gördü. Sektördeki lider markalarla eczacıları bir araya getiren 1. Satış ve Tanışma Etkinliği, 12 gün boyunca Opti Sağlık merkez binasında devam edecek.  Etkinlik boyunca 40'a yakın markaya ve üreticiye ev sahipliği yapan Opti Sağlık Türkiye ve dünya çapındaki tedarikçileri eczacılarla buluşturacak.

İzmir’e Hayırlı Olsun

İzmir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan, Muğla Eczacı Odası Başkanı Kadir Serkan Tekin, Manisa Eczacı Odası Başkanı Devrim Balı Kovid-19 pandemisinin başında hayata geçen Opti Sağlık’ın eczacıların özellikle maske, dezenfektan, eldiven, ateş ölçer gibi malzemeleri temin etmede önemli rol oynadıklarını belirterek yapılan yatırımın başta eczacılar olmak üzere bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundular.

Opti Sağlık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Dedeoğlu, “ Opti Sağlık olarak her zaman kaliteli ve güvenilir ürünleri, hızlı bir şekilde eczacılarla buluşturmak için 7/24 0 kişilik kadrolarıyla görevde olacaklarını söyledi.

Amaç Köprü Oluşturmak

Sektör değişkenlerini en iyi şekilde analiz ederek, sektördeki yenilikçi ve öncü kimliği korumak istediklerini belirten Erdem, “ Amacımız, medikal ve ilaç dışı ürünlere bir arada bularak eczaneler ile tedarikçileri arasında köprü olmak, maliyet odaklı ve sürdürülebilir karlılık anlayışı ile tüm paydaşlarına fayda sağlamak, müşterilerin memnuniyetini, çalışanların mutluluğunu ve gelişimini önemseyerek ön planda tutmaktır. Ayrıca müşterilerin ihtiyaç, talep ve beklentilerini en fazla ürün çeşidi, ileri teknoloji imkanları ile sunmak,kaliteli ve güvenilir hizmet sunarak kurum kimliğini koruyarak tedarikçilerimizin ve müşterilerimizin memnuniyetini sağlamak, en iyi malı, en uygun ticari koşullar ile eczane ihtiyaçlarını karşılamak, kanunlara, etik değerlere, topluma ve çevreye saygılı olmak,entegre hizmetleriyle müşterilerin rekabet güçlerini arttırmayı ilke edinmek, sektörde şeffaf, güvenilir ve stratejik bir çözüm ortağı olmak” hedeflerimiz arasındadır” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com