Ege Ambulans
Organlarıyla 3 Kişiye Hayat Oldu04/06/2021

50 yaşında hipertansiyona bağlı beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Ahmet Kocaman’ın organları 3 kişiye hayat oldu. İzmir’de vefat eden Kocaman’ın karaciğer, böbrek ve kalbi organ bekleyen 3 hastaya transfer edildi.

Hipertansiyona bağlı beyin kanaması sebebiyle hayatını kaybetmesinin ardından geride kalan eşi, çocukları ve ailesi tarafından başka hastalara umut olması amacıyla organları bağışlanan Ahmet Kocaman’ın işlemleri İzmir Can Hastanesi’nde gerçekleştirildi. İstanbul, Aydın ve İzmir’den gelen ekipler tarafından gerçekleştirilen operasyonların ardından konuşan Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Muzaffer Keskiner, “Türkiye'de 2020 yılı verilerine göre, 22 bin 948 böbrek, 2 bin 261 karaciğer, bin 163 kalp, 297 pankreas, 72 akciğer ve 1 ince bağırsak olmak üzere toplam 26 bin 742 kişi kadavradan organ bağışı beklemektedir. Bu rakam kornea bekleyen hastalarla beraber yaklaşık 30 bini bulmaktadır. Birçoğu organ ve dokuları beklerken hayatlarını kaybediyor. İnsanların son çaresi organ nakli olabilmelerindedir. Ailemizin yaptığı bu onurlu davranışla 3 insanımız yeni bir umut, yeni bir hayat şansı kazandı. Karaciğeri Aydın’da, böbreği İzmir’de, kalbi ise İstanbul da organ bekleyen hastalara transfer edildi. Buradan bütün aileye Allah'tan sabır dilerken merhuma da Allah tan rahmet diliyoruz.” şeklinde konuştu.

“O Benim İlk Aşkımdı”

Transfer sürecinin ardından cenaze nakil işlemleri için hastaneye gelen merhum Ahmet Kocaman’ın eşi Emine Kocaman “Hayat onu bizden çok erken aldı. Girdiği her ortamda enerjisiyle insanları etkileyen, yaşamayı seven, hayat dolu bir eşim vardı. O benim ilk aşkımdı. Bu güne kadar her şeyi birlikte yaptık, tüm zorlukları beraber aştık. Biliyorum ki aramızda olmaya devam edecek. Organlarıyla insanlara umut oldu. Haberi aldıktan sonra organ bağışı konusunda kararsızdım. Beni yüreklendiren ve kararımı kesinleştirenler çocuklarım oldu. Onlar babalarının, başka insanların yaşama tutunmasında umut olacağını söyleyince hak verdim, kabul ettim. Özellikle kalbinin şu an atıyor olduğunu bilmek, beni çok duygulandırıyor. Duygularımı tarif edemiyorum” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com