Ege Ambulans
Otel Konforunda, Ev Tadında Huzurevi11/01/2018

Sakinliği ve temiz havası ile bilinen İzmir'in ilçesi Karaburun'a bağlı Mordoğan'da hizmet veren Özel Aden Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi 7 gün 24 saat alanında uzman sağlık personeli ve yaşlı bakım uzmanlarıyla merkezde misafir olan yaşlıların doktor gözetiminde sağlık takibini yapıyor. Otel konforuyla hizmet sunulan merkezde, her biri bağımsız, banyo ve balkonlu 1+1 ev tipi odalarıyla, yaşlıların ihtiyaç duyduğu her anında yanlarında oluyor.

Aileler Küçülüyor

Merkezde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Ertuğrul İnce, “ Hayatın doğal akışı gereği yaşlanıyoruz. Üstelik her geçen gün değişen toplumsal yapı nedeniyle geleneksel geniş aile düzeninin yerini büyüyen şehirler içinde küçülmekte olan aile tipine bırakmakta olduğunu görüyoruz. Dinç yaşlı özelinde sorunlar, sosyal hayattan kopma, kültürel etkinliklerden uzaklaşma, karamsar ve mutsuz bir ruh hali sonucu oluşan psikolojik rahatsızlıklara kadar uzanan bir süreç olarak özetlenebilir” dedi.

Kapsamlı Bakımevleri Tercih Edilmeli

Bakım gerektiren yaşlılara sabır ve hoşgörü ile yaklaşılması gerektiğini belirten Ertuğrul İnce, “  Bu süreç kesinlikle konusunda uzman profesyonellerle bir ekip çalışması şeklinde yürütülmesi gerekmektedir. İşte tamda bu nedenle ister dinç ister bakım yaşlısı olsun, sosyal hizmet uzmanı, psikolog gibi konu ile ilgili eğitim almış meslek elemanlarının yanı sıra sürekli hekim gözetiminde, önerilen tedaviyi uygulama ve takip yeteneğine sahip sağlık ve bakım elemanlarını bünyesinde bulunduran huzurevi veya bakımevi tercih edilmelidir.” dedi.

Kaliteli İletişim Önemli

Huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerindeki amacın şehrin ortasında kendini yalnız hisseden ileri yaştaki bireylere sıcak bir aile ortamı oluşturabilmek olduğunu belirten Özel Aden Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi Müdürü Psikolog İrem Şirin, “ yaşlıların ruhsal iyi oluşlarını olumlu yönde etkileyecek sosyal ortama onlarla birlikte inşa edebilmektir. Sonuç itibariyle bilindiği gibi, duygusal başa çıkmanın etkili yolu sosyalleşmeden yani kaliteli ve iletişimden geçer. Konu yaşı ilerleyen bireyler olunca, gündeme gelen diğer bir durum ise artan sağlık sorunları oluyor. Yaşlı bireyler evde yalnız yaşıyorlarsa artan sağlık sorunlarıyla tek başına baş edemez hale geliyorlar. Eğer yakınlarıyla yaşıyorlarsa yakınlarına karşı bir mahcubiyet ve yük olma hissine kapılıyorlar. Bu durum onların kendilerini yetersiz ve çaresiz hissetmelerine sebep oluyor. Diğer yandan bakımı üstlenen kişinin de psikolojisi ve sosyal yaşantısı da kaçınılmaz şekilde olumsuz etkileniyor.” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com